Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε προεκλογικό κλίμα ο Rajoy – Ανακοινώνει μειώσεις φόρων στην Ισπανία

tags :
Σε προεκλογικό κλίμα ο Rajoy – Ανακοινώνει μειώσεις φόρων στην Ισπανία
Επίσης ανακοίνωσε ότι αναθεωρείται προς τα πάνω η επίσημη πρόβλεψη για την ισπανική οικονομία
Μειώσεις φόρων από 1η Ιουλίου στα εισοδήματα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Mariano Rajoy, αρκετούς μήνες νωρίτερα απ’ό,τι ήταν σχεδιασμένο, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά το σάλπισμα έναρξης της προεκλογικής περιόδου.
Επίσης ανακοίνωσε ότι αναθεωρείται προς τα πάνω η επίσημη πρόβλεψη για την ισπανική οικονομία και ότι ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2015 θα είναι στο 3,3% και για το 2016 στο 3% από 2,9% που ήταν η μέχρι τώρα πρόβλεψη.
Την ίδια ώρα όμως, σύμφωνα με στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Εργασίας, τα στοιχεία γύρω από την απασχόληση είναι τα χειρότερα, από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση ο Rajoy.
Ενώ ο αριθμός των Ισπανών εγγεγραμμένων ως ανέργων έπεσε κατά 94.727 άτομα τον Ιούνιο σε αντίθεση με τον αριθμό των νέων εγγεγραμμένων στη σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που τον Ιούνιο ανέβηκε μόλις κατά 35.085 άτομα.
Τον Ιούνιο ο συνολικός αριθμός των Ισπανών ανέργων ανήλθε σε 4,12 εκατομμύρια που σημαίνει ότι το ποσοστό παρέμεινε πάνω από το επίπεδο του 2011 ενώ τον Ιούνιο του 2010 οι άνεργοι ανέρχονταν σε 3,98 εκατομμύρια.
Με τις εκλογές στην Ισπανία να έρχονται ο Rajoy έχει χρησιμοποιήσει το οικονομικό χάος στην Ελλάδα ως ανατριχιαστικό πλαίσιο για να διαφημίσει τη δική του διαχείριση της κρίσης, γράφουν σήμερα οι Financial Times υποστηρίζοντας ότι η ελληνική οικονομική κρίση αποτελεί "πολιτικό δώρο" για τον Ισπανό πρωθυπουργό.
Η Μαδρίτη πήρε σκληρές και αντιλαϊκές αποφάσεις στο αποκορύφωμα της κρίσης, είπε ο ίδιος μιλώντας την Τρίτη σε ραδιοφωνικό σταθμό σημειώνοντας ότι : «Βλέποντας τι γίνεται σε άλλους αυτή τη στιγμή, ένα πρέπει να πει κανείς: Ότι άξιζε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης