Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βloomberg: Κανόνας «νούμερο 1» για την Ευρωζώνη… Δεν τα βάζεις με την Merkel

tags :
Βloomberg: Κανόνας «νούμερο 1» για την Ευρωζώνη… Δεν τα βάζεις με την Merkel
Το παράδειγμα του Berlusconi και του Παπανδρέου
Πρώτος και απαράβατος κανόνας της Ευρωζώνης είναι ο εξής: Μην τα βάλεις με την Angela Merkel!
Τα άνωθεν επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε επιτέλους τον πρώτο και κυριότερο κανόνα της Ευρωζώνης… να μην πάει κόντρα στην Καγκελάριο της Γερμανίας.
«Ο κανόνας πολιτικής επιβίωσης στην Ευρωζώνη είναι ένας: Δεν δυσαρεστείς την Μέρκελ» αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο, παραπέμποντας στο παράδειγμα του Silvio Berlusconi και του Γιώργου Παπανδρέου.
«Εάν δεν αλλάξει στάση, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο επόμενος» εκτιμά το Bloomberg. «Παρακολουθούμε το τέλος της πολιτικής καριέρας του Αλέξη Τσίπρα» επισημαίνει το Ινστιτούτο Peterson, προσθέτοντας ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του στα t-shirt των μαθητών, αντικαθιστώντας τον Τσε Γκεβάρα».
Όταν αρνήθηκε ο Berlusconi να παίξει το παιχνίδι των Γερμανών, αμέσως η Μέρκελ ζήτησε την παραίτησή του (Νοέμβριος του 2011), με αφορμή τα προβλήματα της ιταλικής οικονομίας, υπενθυμίζει το Bloomberg.
Ο Παπανδρέου, συνέχισε, πήρε ακριβώς το ίδιο μάθημα, όταν επιχείρησε να διεξαγάγει δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
O Aλέξης Τσίπρας θα είναι ο επόμενος, καταλήγει το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης