Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg View: Η Ελλάδα πρέπει να ψηφίσει «Ναι» στο δημοψήφισμα – Πώς σχολιάζει το Business Insider

tags :
Bloomberg View: Η Ελλάδα πρέπει να ψηφίσει «Ναι» στο δημοψήφισμα – Πώς σχολιάζει το Business Insider
Υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου τάσσεται το Bloomberg View και σχολιάζοντας το Business Insider σημειώνει ότι οι Έλληνες δεν είναι σίγουροι για το τι ψηφίζουν
Υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου τάσσεται το Bloomberg View και σχολιάζοντας το Business Insider σημειώνει – όπως και οι New York Times – ότι οι Έλληνες δεν είναι σίγουροι για το τι ψηφίζουν.
Το blog άποψης του Bloomberg υποστηρίζει ότι : «Δεν έπρεπε ποτέ να φτάσουν τα πράγματα εδώ.
Οι όροι που απαίτησαν οι πιστωτές – εάν η ανάλυση του ΔΝΤ πρέπει να είναι πιστευτή – είναι πολύ αυστηροί.
Η καλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας για οικονομική ανάκαμψη και η καλύτερη περίπτωση για να πάρουν οι δανειστές πίσω όσα περισσότερα χρήματα γίνεται απ’ αυτά που έχουν δανείσει, απαιτεί λιγότερη δημοσιονομική λιτότητα και νέα ανακούφιση χρέους.
Εάν οι ηγέτες της Ευρώπης δεν ήταν τόσο άκαμπτοι και ο Τσίπρας και η ομάδα του δεν ήταν τόσο εξοργιστικοί στη διαπραγμάτευση, αυτή η κρίση θα είχε επιλυθεί με αυτόν τον τρόπο».
Όμως, προσθέτει «δεν έχει λυθεί και οι Έλληνες πρέπει να επιλέξουν το λιγότερο κακό.
Πρέπει να ψηφίσουν «Ναι» και αν το κάνουν η Ευρώπη θα πρέπει να ανταποκριθεί με μεγαλοψυχία και πολιτικό όραμα τα οποία έλειπαν εντελώς από τις συνομιλίες μέχρι τώρα.
Ο ανταποκριτής του Business Insider Mike Bird ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για τις εξελίξεις συνομίλησε με πολιτικούς όπως ο Χάρης Θεοχάρης του Ποταμιού που λένε ότι «το πραγματικό ερώτημα είναι για το ευρώ και όχι για την λιτότητα».
Ωστόσο, σχολιάζει το Business Insider, το ΔΝΤ την Πέμπτη ίσως έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση την πολιτική κάλυψη που χρειάζεται για να αντέξει πολιτικά μια ψήφο αντίθετη με αυτό που έχει υποστηρίξει.
Το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι το χρέος της Ελλάδας χρειάζεται αναδιάρθρωση και πρόσθεσε ότι ένα μέρος του ίσως χρειαστεί να διαγραφεί.
«Και ενώ μένει να δούμε», γράφει ακόμα το δημοσίευμα, «αν ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν πολιτικά ικανοί ή πρόθυμοι να αντέξουν ένα «Ναι» για το θέμα, τα πράγματα μπορεί να καταλήξουν όπως πιστεύει το Bloomberg View.
Δηλαδή, «οι Έλληνες να ψηφίσουν «Ναι», το χρέος της χώρας να αναδιαρθρωθεί, και η Ευρώπη να κάνει κάτι που δεν έχει κάνει σε όλο αυτό το έπος: Να παίξει όμορφα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης