Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βαρουφάκης: Συγκεντρώσαμε αποθέματα καυσίμων και φαρμάκων για να αντέξουμε μακρά πολιορκία

Βαρουφάκης: Συγκεντρώσαμε αποθέματα καυσίμων και φαρμάκων για να αντέξουμε μακρά πολιορκία
Εχουμε αποθέματα πετρελαίου για έξι μήνες και φαρμάκων για τέσσερις μήνες ενώ το φαγητό έχει εξαιρεθεί από το πάγωμα στις εισαγωγές
Την αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση έχει προετοιμάσει την Ελλάδα για να αντέξει «μια οικονομική πολιορκία» έχοντας προμηθευτεί τεράστιες ποσότητες καυσίμων και φαρμάκων για 4-6 μήνες αποκάλυψε ο υπουργός οικονομικών Γ. Βαρουφάκης στον Telegraph.
«Η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει αρκετά αποθέματα καυσίμων και φαρμακευτικών προμηθειών για να αντέξει μια μακρά «πολιορκία», και έχει κρατήσει κεφάλαια έκτακτης ανάγκης για να καλύψει τις απαραίτητες εισαγωγές ειδών διατροφής» αναφέρει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.
«Ευτυχώς, έχουμε αποθέματα πετρελαίου για έξι μήνες και αποθέματα φαρμακων για τέσσερις» τονίζει στην Telegraph, προσθέτοντας ότι μία ειδική πενταμελής επιτροπή από το υπουργείο Οικονομικών, την ΤτΕ, τις εμπορικές ενώσεις και τις τράπεζες εργάζεται πυρετωδώς σε μια «αίθουσα πολέμου» κοντά στο γραφείο του, ασχολούμενη με τα απαραίτητα αποθέματα και θέτοντας προτεραιότητες.
«Το φαγητό έχει εξαιρεθεί από πάγωμα στις εισαγωγές αφότου οι κεφαλαιακοί έλεγχοι υιοθετήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Σιτηρά, κρέατα, γαλακτοκομικά προϊόντα, και άλλα τρόφιμα είναι δυνατόν να εισέλθουν στη χώρα ελεύθερα, αποτρέποντας μία πιθανή καταστροφή, ενόσω η πλήρης τουριστική σεζόν ξεκινά» υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τον Telegraph, η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται πάνω στο σενάριο ότι οι δανειστές θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν στο δημοψήφισμα κερδίσει το Όχι με τον Γ. Βαρουφάκη να τονίζει πως «δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να επιμένει στο αδιέξοδο επειδή και δικά τους λεφτά θα γίνουν καπνός.
Η ευρωζώνη έχει έκθεση που υπερβαίνει τα 300 δισεκ. ευρώ με τη μία ή την άλλη μορφή».
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα έλληνας επιχειρηματίες, ορισμένες τοπικές εταιρείες έχουν προβεί σε συνεννοήσεις με σουπερμάρκετ για την αποδοχή κουπονιών ή ιδιωτικών χρημάτων αντί πληρωμής ήδη από την επόμενη εβδομάδα. Έτσι, υπάλληλοί όπως της δικής του επιχείρησης θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα κουπόνια ως «παράλληλο συνάλλαγμα» για την αγορά αγαθών από το σούπερμαρκετ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης