Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο ΟΧΙ λέγοντας ότι οι Ευρωπαίοι «μπλοφάρουν» για το Grexit

Reuters: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο ΟΧΙ λέγοντας ότι οι Ευρωπαίοι «μπλοφάρουν» για το Grexit
Οι δημσκοπήσεις δίχνουν μάχη στήθος με στήθος με το Ναι να υπερτερεί οριακά αν και η διαφορά είναι τόσο μικρή που παραμένει στη σφαίρα του πιθανού λάθους
Την «επίθεση» του Γιάνη Βαρουφάκη στους δανειστές τους οποίους κατηγορεί ότι προσπαθούν να "τρομοκρατήσουν" τους έλληνες αναγκάζοντας τους να δεχθούν τη λιτότητα, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters.
Όπως υπογραμμίζεται ο έλληνας υπουργός προειδοποιεί την Ευρώπη ότι «θα χάσει όσα και η Ελλάδα εάν η χώρα εκδιωχθεί από το ευρώ μετά το αυριανό δημοψήφισμα».
Το πρακτορείο αναφέρεται στην επιμονή της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει το ΟΧΙ λέγοντας ότι «οι ευρωπαίοι εταίροι «μπλοφάρουν» όταν λένε ότι η Ελλάδα οδεύει εκτός ευρώ».
Επικαλούμενο αποτελέσματα δημοσκοπήσεων το Reuters υπογραμμίζει ότι η μάχη είναι στήθος με στήθος με το Ναι να υπερτερεί οριακά αν και η διαφορά είναι τόσο μικρή που παραμένει στη σφαίρα του πιθανού λάθους.
Το πρακτορείο υπενθυμίζει τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού οικονομικών Wolfgang Schaeuble, χαρακτηρίζοντας τον «τον σκληρότερο επικριτή της Ελλάδας» περί προσωρινής αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ χωρίς ωστόσο να αφήσουμε τους έλληνες να υποφέρουν»Την άποψη αυτή, υπογραμμίζει το πρακτορείο, έχουν υιοθετήσει και στο παρελθόν πολλοί οικονομικοί αναλυτές και οικονομολόγοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης