Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Schulz: Αν η Ελλάδα ψηφίσει «Όχι» πρέπει να υιοθετήσει νέο νόμισμα - Κυβέρνηση τεχνοκρατών αντί για ΣΥΡΙΖΑ

Schulz: Αν η Ελλάδα ψηφίσει «Όχι» πρέπει να υιοθετήσει νέο νόμισμα - Κυβέρνηση τεχνοκρατών αντί για ΣΥΡΙΖΑ
Χωρίς νέα χρηματοδότηση από την EE η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις
Αν η Ελλάδα ψηφίσει «Όχι» στο δημοψήφισμα, θα πρέπει να υιοθετήσει νέο νόμισμα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, παρεμβαίνοντας ξεκάθαρα για άλλη μια φορά στην διαδικασία της ψηφοφορίας. 
Ο Schulz δήλωσε σε γερμανικό ραδιόφωνο:
«Θα παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ μετά το δημοψήφισμα; Αυτό είναι το διακύβευμα.
Εάν οι Έλληνες ψηφίσουν «Όχι» τότε θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα νέο νόμισμα, καθώς το ευρω δεν θα είναι διαθέσιμο ως μέσο πληρωμής», ανέφερε ο Schulz στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk.
«Από τη στιγμή που κάποιος υιοθετεί ένα νέο νόμισμα, αυτομάτως εξέρχεται της ευρωζώνης.
Αυτά είναι τα στοιχεία τα οποία με κάνουν να ελπίζω ότι οι Έλληνες σήμερα θα ψηφίσουν «όχι».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντικατασταθεί από τεχνοκράτες μέχρι να αποκατασταθεί η σταθερότητα
Η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά στην κατάρρευση του συστήματος υγείας της , ηλεκτρικά black-outs, μπλοκάρισμα στις εισαγωγές της εάν οι έλληνες ψηφίσουν ΟΧΙ στο αυριανό δημοψήφισμα τονίζει στην Telegraph o Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz.
Ο ευρωπαίος αξιωματούχος υποστηρίζει ότι «χωρίς νέα χρηματοδότηση από την Ευρώπη, η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις ούτε θα είναι σε θέση να στηρίξει το σύστημα υγείας της και τα μέσα μεταφοράς» .
Οι εισαγωγές σε τρόφιμα και άλλα βασικά προϊόντα δεν θα είναι δυνατή, καθώς ο τομέας των εισαγωγών υπολειτουργεί ήδη, ενώ η χώρα θα βυθιστεί σε ηλεκτρικά black-outs, τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. 
«Για το λόγο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ θα πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα» υποστήριξε.
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έχει λάβει τις τελευταίες μέρες ανοικτά στάση υπέρ του ΝΑΙ στο αυριανό δημοψήφισμα γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.
Μάλιστα ο M. Schulz είχε τονίσει νωρίτερα σήμερα ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αντικατασταθεί από τεχνοκράτες μέχρι να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην Ελλάδα».

Πρώτη ενημέρωση: 22:45, Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης