Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan - Barclays: Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αποτελεί πλέον το βασικό σενάριο

JP Morgan - Barclays: Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αποτελεί πλέον το βασικό σενάριο
Tο Grexit συνιστά πλέον το βασικό σενάριο για την Ελλάδα, δεδομένου του «όχι» στο δημοψήφισμα
Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αποτελεί πλέον το βασικό σενάριο, εκτιμά η JP Morgan, δηλώνοντας απαισιόδοξη μετά την επικράτηση του «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα.
Σε μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η επενδυτική τράπεζα επισημαίνει ότι το Grexit συνιστά πλέον το βασικό σενάριο για την Ελλάδα, δεδομένου του «όχι» στο δημοψήφισμα.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, o αναλυτήw της JP Morgan, Malcolm Barr, αναφέρει ότι «αν και η κατάσταση είναι ρευστή, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ φαίνεται πως είναι πιο πιθανή, από μια παραμονή της».
Την ίδια άποψη, υιοθετεί και η βρετανική Barclays, η οποία σε ανακοίνωσή της, αποσαφηνίζει ότι η έξοδος από το ευρώ αποτελεί το βασικό σενάριο για την Ελλάδα.
Παράλληλα, σύμφωνα με την Oxford Economicsο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εκτοξεύθηκε στο 85% από 67% προηγουμένως.
Η Oxford Economics επανέλαβε τα τρία πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος και της επιβολής των capital controls.
Τα τρία σενάρια για το μέλλον της Ελλάδας έχουν ως εξής:
1) Πολιτικό αδιέξοδο
2) Μια παρατεταμένη περίοδος κρίσης, η οποία τελικά θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση
3) Μια υπό διαπραγμάτευση έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ εντός ενός μήνα.
Η υπομονή της Ευρωζώνης απέναντι στην Ελλάδα εξαντλείται και μια υπό διαπραγμάτευση έξοδος είναι πιθανή, αναφέρει η Oxford Economics.

(Πρώτη Ενημέρωση: Κυριακή 5 Ιουλίου, 22:19)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης