Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ο Τσίπρας να φέρει εναλλακτική συμφωνία – Δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες άμεσα

tags :
Goldman Sachs: Ο Τσίπρας να φέρει εναλλακτική συμφωνία – Δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες άμεσα
Σε πρώτο επίπεδο ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι έχει βγει ενισχυμένος από το δημοψήφισμα της Κυριακής
Το δημοψήφισμα της Ελλάδας ανέδειξε το «όχι» στο σχέδιο των Ευρωπαίων για συμφωνία.
Πλέον η ευθύνη μιας συμφωνίας πέφτει πάνω στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πρέπει να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο της πρότασης που ο ελληνικός λαός απέρριψε.
Αυτό αναφέρει το σημερινό σημείωμα της Goldman Sachs, το οποίο επισημαίνει ότι σε πρώτο επίπεδο ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι έχει βγει ενισχυμένος από το δημοψήφισμα της Κυριακής.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, εσωτερικά ο Τσίπρας ενισχύθηκε καθώς ο βασικός του αντίπαλος, ο Αντώνης Σαμαράς, παραιτήθηκε.
Εξωτερικά, πολλοί Ευρωπαίοι εξέφρασαν την επιθυμία να υπάρξει κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε.
Εάν θέλει ο Τσίπρας να κάνει χρήση των παραπάνω πλεονεκτημάτων, θα πρέπει τώρα να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο προς τους πιστωτές, το οποίο να είναι κοντά στις απαιτήσεις τους.
Στο μεταξύ, οι συνθήκες ρευστότητας στην ελληνική οικονομία συνεχίζουν να επιδεινώνονται, ασκώντας περαιτέρω πίεση στον Έλληνα πρωθυπουργό.
Εάν η ΕΚΤ δεν μεταβαλλει υποστηρικτικά την πολιτική της υπερ των ελληνικών τραπεζών, πολύ σύντομα ο ελληνικός κλάδος θα χρειαστεί να στηριχθεί με ίδια μέσα ή με εξωτερική βοήθεια.
Η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι όροι του ELA δεν θα αλλάξουν εάν δεν υπάρξουν κάποιες αποφάσεις προς ένα πρόγραμμα που θα καλύπτει την Ελλάδα.
Τέλος, το βασικό σενάριο για την Goldman Sachs είναι ότι οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν αυτήν την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης