Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Η ελληνική κρίση θα υποχρεώσει τη Fed σε αναβολή της απόφασης για αύξηση του επιτοκίου

tags :
BNP Paribas: Η ελληνική κρίση θα υποχρεώσει τη Fed σε αναβολή της απόφασης για αύξηση του επιτοκίου
Πιθανόν να γίνει η αύξηση τον Δεκέμβριο
Παρά το γεγονός ότι μόνο περιορισμένη μετάδοση αναμένεται στην υπόλοιπη Ευρωζώνη σε περίπτωση ενός Grexit, η BNP Paribas πιστεύει ότι η ελληνική αβεβαιότητα μπορεί να οδηγήσει Fed σε αναβολή της απόφασης για αύξηση του επιτοκίου της μέχρι τον Δεκέμβριο.
"Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών και εκείνων που εξακολουθούν να συμβαίνουν θα έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.
Όμως σε περίπτωση Grexit, ο αντίκτυπος στην υπόλοιπη Ευρωζώνη θα είναι πολύ περιορισμένος.
Η έκθεση του ιδιωτικού τομέα, ιδίως στον τραπεζικό τομέα, στην Ελλάδα είναι πολύ περιορισμένη.
Οι εξαγωγές της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα αντιπροσωπεύουν μόνο το 0,5% των εξαγωγών της Ευρωζώνης.
Επιπλέον, χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία ή η Ιταλία, οι οποίες το διάστημα 2011-2012 είχαν υποφέρει πολύ από την ελληνική κρίση, έχουν δει μια βελτίωση των βασικών οικονομικών μεγεθών τους και αυτό θα πρέπει να περιορίσει τη μετάδοση αυτή τη φορά, παρατηρεί η BNP Paribas.
"Από την άλλη πλευρά, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με το τι θα συμβεί με την Ελλάδα θα προκαλέσει αβεβαιότητα και αυτό μπορεί να έχει κάποια βραχυπρόθεσμη οικονομική επίπτωση".
"Για το λόγο αυτό η BNP Paribas πιστεύει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί κάλλιστα να αναβάλει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της μέχρι με το Δεκέμβριο, από τον Σεπτέμβριο που αρχικά αναμενόταν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης