Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Αυστηροποιεί τους κανόνες χορήγησης ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ - Αυξάνονται οι πιέσεις

FT: Αυστηροποιεί τους κανόνες χορήγησης ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ - Αυξάνονται οι πιέσεις
Ακόμη όλες οι συστημικές ελληνικές τράπεζες διαθέτουν επαρκή collaterals για την άντληση ρευστότητας
Σε αυστηροποίηση των όρων χορήγησης ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα προχώρησε η ΕΚΤ, όπως αναφέρουν οι Financial Times, σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΚΤ για τα collaterals των ελληνικών τραπεζών.
Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, η ΕΚΤ αποφάσισε να καταστήσει ακόμη πιο αυστηρούς τους όρους για τη χορήγηση ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, αυξάνοντας τα haircuts στα collaterals που εκείνες πρέπει να της διαθέσουν ως αντάλλαγμα για την άντληση ρευστότητας.
Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι πλέον οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να χορηγούν ακόμη περισσότερα assets προς την ΕΚΤ, προκειμένου να λάβουν ρευστότητα, τονίζουν οι Financial Times.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας η ΕΚΤ αρνήθηκε να αποκαλύψει το ύψος των haircuts των ελληνικών τραπεζών, ωστόσο ακόμη όλες οι συστημικές ελληνικές τράπεζες διαθέτουν επαρκή collaterals για την άντληση ρευστότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, δύο αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζες τάχθηκαν υπέρ της λήψης ακόμη πιο αυστηρών μέτρων για την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης