Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gross (Janus Fund): Στο 80% έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ

Gross (Janus Fund): Στο 80% έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ
Λόγω της Ελλάδας βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα...
Στο ποσοστό - σοκ του 70% με 80% τοποθετεί τις πιθανότητες αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο διάσημος επενδυτής και επικεφαλής του Janus Capital Fund, Bill Gross, μια μόλις μέρα μετά την ισχυρή επικράτηση του όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, o Gross προέβλεψε πως οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ανέρχονται στο 70% με 80%.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η αποχώρηση από το ευρώ είναι η καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα στην τρέχουσα συγκυρία.
Το εάν τελικά θα φύγει ή όχι από την Ευρωζώνη η Ελλάδα είναι κάτι που θα κριθεί από τη βούληση της Γερμανίας να αποδεχθεί λιγότερη λιτότητα στο "εύρος που μπορεί να αντέξει η Ελλάδα", αλλά και από το εάν τελικά η Αθήνα θα λάβει ελάφρυνση του χρέους της.
Όπως προσθέτει ο Gross, εάν η ΕΚΤ σταματήσει να στηρίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ομόλογο των 3,5 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ που λήγει στις 20 Ιουλίου, τότε τα προβλήματα για τη χώρα θα γίνουν πραγματικά δυσθεώρητα.
Λόγω της Ελλάδας βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα, προειδοποιεί ο διεθνούς φήμης επενδυτής, επιχειρώντας να περιγράψει την ευρύτερη κατάσταση που επικρατεί στις αγορές...
Όχι, δεν διακρίνω καμία ηρεμία στις αγορές, τονίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης