Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

New York Times: Σε αναμονή των νέων ελληνικών προτάσεων οι Ευρωπαίοι - Δεν δεσμεύονται να τις υιοθετήσουν

New York Times: Σε αναμονή των νέων ελληνικών προτάσεων οι Ευρωπαίοι - Δεν δεσμεύονται να τις υιοθετήσουν
Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής καθώς όλα θα κριθούν βήμα με βήμα
Ο έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να καταθέσει νέες προτάσεις στους ηγέτες της ευρωζώνης σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ υπογραμμίζουν οι New York Times διευκρινίζοντας ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα η επίλυση του προβλήματος δεν θα είναι σύντομα καθώς απαιτείται χρόνος.
"Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής καθώς όλα θα κριθούν βήμα με βήμα" υπογραμμίζει η εφημερίδα  σχολιάζοντας ότι οι ευρωπαίοι είναι πιο ψύχραιμοι μετά και την ψυχραιμία που έχουν επιδείξει οι αγορές.
Οι ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται επίσης σε στάση αναμονής, περιμένοντας τα πολιτικά  αποτελέσματα που θα προκύψουν από το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής το απόγευμα.
"Η Ευρώπη βρίσκεται για μια ακόμη φορά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για να επιτύχει ένα συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής για να σωθεί η Ελλάδα" υποστηρίζει η Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγος της ING-DiBa στη Φρανκφούρτη.
Σύμφωνα πάντως με δηλώσει ανώτατου ευρωπαίου αξιωματούχου "το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Αθήνα δεν δεσμευτεί τις άλλες 18 χώρες να αλλάξουν τη θέση τους απέναντι στις απαιτήσεις που έχουν προς την Ελλάδα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης