Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Renzi: Θα προτείνω την έγκριση νέου σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα – Σύμφωνοι οι Pronti και Mattarella

Renzi: Θα προτείνω την έγκριση νέου σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα – Σύμφωνοι οι Pronti και Mattarella
Το σχέδιο στηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Romano Pronti και ο Ιταλός Πρόεδρος Mattarella
Την έγκριση ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα πρόκειται να προτείνει σήμερα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ο ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi αναλαμβάνοντας νέα πρωτοβουλία για επίλυση του ελληνικού ζητήματος.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα  Il Messagero, ο Matteo Renzi επιθυμεί να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαίους ηγέτες ώστε να αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές συνέπειες της λιτότητας.
Το σχέδιο αυτό στηρίζει και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Romano Pronti.
Πληροφορίες από το κυβερνητικό μέγαρο στην Ρώμη, αναφέρουν ότι ο Retzi θα στηρίξει το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού, για μια εναλλακτική πρόταση στη μείωση της λιτότητας, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα δεσμευθεί να υλοποιήσει κάποιες από τις βασικές μεταρρυθμίσεις.
Θετικός ως προς την πρωτοβουλία αυτή είναι και ο ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Sergio Mattarella που δήλωσε στην ίδια εφημερίδα, ότι σέβεται το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος και βλέπει με καλό μάτι τις κινήσεις Renzi.
Η ιταλική La Repubblica  υποστηρίζει ότι ο Rentzi  έχει ενημερώσει για αυτή του την κίνηση τον Α. Τσίπρα σε χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία κατά την οποία συζήτησαν το μήνυμα του ελληνικού δημοψηφίσματος και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών, τέλος, Paolo Gentiloni, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Corriere della Sera υποστηρίζει ότι « η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα πρέπει, τώρα, να θέσουν έναν πολιτικό στόχο: να αποφευχθεί η έξοδος της Αθήνας από το Ευρώ με ένα βιώσιμο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και μείωσης του χρέους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης