Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΒΒC: Η Ελλάδα χρειάζεται τη συνδρομή του ΔΝΤ - Πολιτική η αναγκαιότητα και όχι οικονομική

ΒΒC: Η Ελλάδα χρειάζεται τη συνδρομή του ΔΝΤ - Πολιτική η αναγκαιότητα και όχι οικονομική
Η νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών θα πρέπει να εγκριθεί από ορισμένα από τα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης
Επιφυλακτικό απέναντι στο τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως επισημαίνει το BBC, σχολιάζοντας τις εξελίξεις του τελευταίου 24ώρου που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα.
Όπως σημειώνει το BBC, το ΔΝΤ διατηρεί μεγάλες επιφυλάξεις απέναντι στο ενδεχόμενο να χορηγήσει νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, συνεισφέροντας επί της ουσίας στο τρίτο πακέτο διάσωσης της χώρας.
Το ΔΝΤ προειδοποίησε άλλωστε πως δεν είναι διατεθειμένο στην τρέχουσα συγκυρία να συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, γνωστοποιώντας ωστόσο πως είναι εφικτό να συνδράμει στη συνέχεια.
Το ένα και μοναδικό αγκάθι του ΔΝΤ είναι το γνωστό και δεν αφορά σε τίποτα διαφορετικό από την ανάγκη για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Αλλά από την πλευρά της η Ευρωζώνη επιμένει πως δεν θα συναινέσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, εάν η χώρα δεν δεσμευθεί πρωτίστως για την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Όπως εξηγεί το BBC, η στάση του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα έχει άμεσες και σοβαρές, πολιτικού χαρακτήρα, προεκτάσεις.
Γιατί;
Γιατί η νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών θα πρέπει να εγκριθεί από ορισμένα από τα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης.
Η συνδρομή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι κάτι που θα μπορέσει πιο εύκολα να πείσει τους Ευρωπαίους πολιτικούς να εγκρίνουν το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της χώρας.
Σε όρους οικονομικούς, η συνδρομή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι λιγότερο σημαντική, καθώς τα περισσότερα κεφάλαια προς την Αθήνα τα χορηγούν κατά κύριο λόγο τα ευρωπαϊκά κράτη και λιγότερο το Ταμείο.

Πρώτη ενημέρωση: 07:31, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης