Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Handelsblatt: Tο ταξίδι του Τσίπρα προς το κέντρο - Νίκη του (διασπασμένου) ΣΥΡΙΖΑ σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο

Handelsblatt: Tο ταξίδι του Τσίπρα προς το κέντρο - Νίκη του (διασπασμένου) ΣΥΡΙΖΑ σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο
Παρά το γεγονός ότι καταπάτησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, παραμένει πιο δημοφιλής από ποτέ...
To ταξίδι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς το κέντρο περιγράφει σε νέο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, παρακολουθώντας την πορεία του Έλληνα πρωθυπουργού από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας μέχρι και σήμερα.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, παρά τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται πιο δημοφιλής από ποτέ.
Όμως γεννάται ένα βασικό ερώτημα.
Μπορεί ο πρωθυπουργός να εφαρμόσει ένα τόσο δύσκολο πακέτο διάσωσης;
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι νέος, ενθουσιώδης και χωρίς καμία αμφιβολία χαρισματικός, αλλά τελικά διαθέτει ένα μεγάλο πολιτικό ταλέντο ή απλά είναι τζογαδόρος;
Είναι ό,τι χειρότερο συνέβη ποτέ στην Ελλάδα ή είναι η μοναδική ελπίδα ώστε να πάει η χώρα μπροστά;
Ο πρώην κομμουνιστής ανέλαβε τα ηνία της χώρας τον περασμένο Ιανουάριο και τελικά απέτρεψε την ύστατη στιγμή την έξοδό της από το ευρώ, φτάνοντας κυριολεκτικά στο παρά ένα σε συμφωνία με τους δανειστές.
Αντί να επιστρέψει σπίτι του με την... ουρά στα σκέλια, έδωσε μάχη σαν πολεμιστής και λαβώθηκε, αλλά τελικά κατάφερε να επιβιώσει, όπως ακριβώς και η Ελλάδα.


Outpacing Greece-01


Τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται μπροστά σε δύο μεγάλες προκλήσεις:
- Να οριστικοποιήσει τη συμφωνία με τους δανειστές, κλείνοντας επιτυχώς τη διαπραγμάτευση για να λάβει η χώρα το νέο δάνειο.
- Να δώσει μάχη για να μην χάσει τον έλεγχο του κόμματός του ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόσει τη συμφωνία στην οποία θα έχει καταλήξει με τους δανειστές.
Το έκτακτο συνέδριο στο οποίο οδηγείται τον Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ - μετά τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουλίου - θα δώσει τη δυνατότητα στον Αλ. Τσίπρα να επιβληθεί επί της Αριστερής Πλατφόρμας και δη των θέσεών της.
Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, κάποια στιγμή το φθινόπωρο, είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Ακόμη κι αν έχει μέχρι τότε διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ - και χάσει από τους κόλπους του την Αριστερή Πλατφόρμα - οι επιδόσεις του σε έναν ενδεχόμενο νέο γύρο εκλογικής αναμέτρησης στη χώρα προμηνύονται ισχυρές.
Η μεγάλη ειρωνεία με τον Αλέξη Τσίπρα είναι η εξής...
Παρά το γεγονός ότι καταπάτησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, παραμένει πιο δημοφιλής από ποτέ...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης