Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider : Τα ορυχεία ξεμένουν από χρυσό – Απομένουν 55.000 τόνοι παγκοσμίως για εξόρυξη

tags :
Business Insider : Τα ορυχεία ξεμένουν από χρυσό – Απομένουν 55.000 τόνοι παγκοσμίως για εξόρυξη
Σε 22 χρόνια δεν θα υπάρχει χρυσός, αν βγάζουμε 2500 τόνους ετησίως και δεν ανακαλυφθεί κάποια άλλη φλέβα
Το μεγαλύτερο μέρος του χρυσού στον κόσμο έχει μετατραπεί σε κοσμήματα, γράφει το Business Insider και επισημαίνει ότι απομένουν 55000 τόνοι παγκοσμίως για εξόρυξη.
Η, αλλιώς τα 3/4 του χρυσού παγκοσμίως έχουν ήδη βγει από τα ορυχεία. Και με ρυθμό εξόρυξης 2500 τόνους ετησίως σε 22 χρόνια τα αποθέματα του χρυσού θα εξαντληθούν, εφόσον δεν ανακαλυφθεί κάποια νέα φλέβα.
Φυσικά είναι απίθανο ο πλανήτης να μην έχει άλλο χρυσό να δώσει.
Αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πιθανό να κοστίζει λίγο περισσότερο του χρόνου, σύμφωνα με τους αναλυτές του Macquarie.
Τελικά δεν ξεμένουμε από χρυσό. Απλά τα ορυχεία μπορεί να ξεμένουν.
Ο χρυσός είχε μια τραγική χρονιά φέτος, πέφτοντας σε χαμηλό πενταετίας τον Ιούλιο, στα 1080 δολάρια η ουγγιά, αλλά οι αναλυτές του Macquarie θεωρούν ότι θα ανέβει πολύ το 2016.
Το να γίνει, όμως, μία μακροπρόθεσμη εκτίμηση είναι σχεδόν αδύνατο, γιατί δεν καταναλώνεται στη βιομηχανία, όπως άλλα προϊόντα, για παράδειγμα το πετρέλαιο ή, ο σίδηρος. Ο χρυσός κάθεται στο χάσμα ανάμεσα στα νομίσματα και τα εμπορεύματα και η αξία του επηρεάζεται από μία σειρά παραγόντων, όπως η εμπιστοσύνη στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, ο πληθωρισμός, ακόμα και οι τάσεις της μόδας.
Σε τρέχουσες τιμές χρειάζονται 6,7 τρισεκατομμύρια δολάρια για να αγοραστεί ο χρυσός όλου του κόσμου, αλλά την επόμενη χρονιά ίσως απαιτείται ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης