Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ευρωβαρόμετρο: Έστω κατά 6% αυξήθηκαν οι αισιόδοξοι στην Ελλάδα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2014

tags :
Ευρωβαρόμετρο: Έστω κατά 6% αυξήθηκαν οι αισιόδοξοι στην Ελλάδα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2014
Το 37% των Ελλήνων εμπιστεύεται την κυβέρνηση – Μόλις το 25% έχει θετική εικόνα για την ΕΕ
Όταν το 97% των Ελλήνων θεωρεί ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι κακή και σε σύγκριση, μάλιστα, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 59%, τότε οποιαδήποτε περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή.
Κι, όμως, υπάρχουν και θετικά στοιχεία στο Ευρωβαρόμετρο για την Ελλάδα.
Όπως ότι αυξήθηκαν κατά 6% οι «αισιόδοξοι» από τον Νοέμβριο του 2014, δηλαδή, μέσα σε ένα εξάμηνο (η έρευνα έγινε από τις 16 ως τις 27 Μαϊου του 2015).
Όπως επίσης ότι το 23% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα βελτιωθεί τους επόμενους 12 μήνες.
Για την ώρα, πάντως, το 73% εκτιμά ως κακή την κατάσταση του νοικοκυριού του, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη τη χαρακτηρίζουν καλή σε ποσοστό 68%.
Για την κατάσταση στην αγορά εργασίας υπάρχει, πάντως, ισορροπία αφού το 20% των Ελλήνων και το 23% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι θα βελτιωθεί.
Σχετικά μοιρασμένες είναι οι και πεποιθήσεις των Ελλήνων για την κρίση.
Το 54% εκφράζουν την άποψη ότι τα χειρότερα έρχονται και το 44% ότι από εδώ και πέρα η κατάσταση θα γίνει καλύτερη.
Το πιο σημαντικό θέμα για τους Έλληνες στη χώρα τους είναι η ανεργία (56%) και ακολουθεί η οικονομική κατάσταση, ενώ στην ΕΕ είναι η οικονομική κατάσταση (40%) και η μετανάστευση (27%).
Στο ίδιο ερώτημα οι Ευρωπαίοι ιεραρχούν πρώτη την ανεργία στην εκάστοτε χώρα σε ένα ποσοστό 42% κατά μέσο όρο και τη μετανάστευση στην ΕΕ (38%).
Παρεμπιπτόντως, για την ΕΕ έχει θετική γνώμη μόλις το 25% των Ελλήνων, τη στιγμή που το ποσοστό του ευρωπαϊκού μέσου όρου είναι 41%.
Τέλος, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμπιστεύεται το 37% των Ελλήνων. Η εμπιστοσύνη τους έχει, πάντως, κλονιστεί ακόμα περισσότερο όσον αφορά τους θεσμούς, αφού το 73% έχει αρνητική άποψη για τη Βουλή και την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης