Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IHS Global: Πιο πιθανή η εφαρμογή του προγράμματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρά από μια κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

IHS Global: Πιο πιθανή η εφαρμογή του προγράμματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρά από μια κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ
Για την πλειονότητα των Ελλήνων ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε στην κατεύθυνση της διαπραγμάτευσης για συμφωνία με τους δανειστές
Αισιοδοξία για την εφαρμογή του νέου ελληνικού προγράμματος από την υφιστάμενη κυβέρνηση εκφράζει η IHS Global, παρακολουθώντας στενά την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών για την αποκρυστάλλωση των όρων που θα συνοδεύουν τo νέο δάνειο που θα λάβει η χώρα από τον ESM.
"Υπάρχει πιθανότητα ο Αλέξης Τσίπρας να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα του ζητήσουν οι δανειστές.
Στην πραγματικότητα θεωρώ πιο πιθανό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις από το να τις εφάρμοζε μια κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, αν τα δύο αυτά κόμματα βρίσκονταν στην εξουσία", σχολιάζει, με νόημα, η Blanka Kolenikova, επικεφαλής αναλύτρια της IHS Global.
"Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομίας", σπεύδει να διευκρινίσει.
Όπως σημειώνει, εάν οι Έλληνες πολίτες δουν περισσότερο φως στην άκρη του τούνελ, τότε η αισιοδοξία θα επιστρέψει στη ζωή τους και οι ίδιοι θα είναι ικανοί να δώσουν συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση...
"Για την πλειονότητα των Ελλήνων ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε στην κατεύθυνση της διαπραγμάτευσης για συμφωνία με τους δανειστές.
Η διαπραγμάτευση ξεπέρασε τη δύναμή του", εξηγεί η Blanka Kolenikova.
"Οι Έλληνες αυτό το έχουν εκτιμήσει...", καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης