Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βαρουφάκης στην El Pais: Η Ισπανία κινδυνεύει να γίνει Ελλάδα εάν κάνει τα ίδια λάθη

Βαρουφάκης στην El Pais: Η Ισπανία κινδυνεύει να γίνει Ελλάδα εάν κάνει τα ίδια λάθη
Tο να τιμωρείς ένα περήφανο έθνος για να ενσπείρεις το φόβο σε ένα άλλο, δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι η Ευρώπη
Τον κώδωνα του κινδύνου στους ισπανούς κρούει ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα στην El Pais.
Όπως υπογραμμίζει «ο κίνδυνος να γίνει η Ισπανία Ελλάδα υπάρχει πάντα και θα υλοποιηθεί, εάν συνεχίσετε να κάνετε τα ίδια λάθη που έγιναν στην Ελλάδα».
Η συνέντευξη δόθηκε στον ισπανό δημοσιογράφο στην Αθήνα, στον οποίο δήλωσε ότι «ότι ο ισπανικός λαός πρέπει να δει την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ισπανία και να κρίνει τι χρειάζεται για την κοινωνία του, ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει στην Ελλάδα ή στη Γαλλία ή αλλού».
Ο έλληνας πρώην υπουργός τόνισε ακόμη πως το «να τιμωρείς ένα περήφανο έθνος για να ενσπείρεις το φόβο σε ένα άλλο, δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι η Ευρώπη, δεν είναι η Ευρώπη για την οποία υπογράψαμε, δεν είναι η Ευρώπη για την οποία ο Felipe González, Valéry Giscard d'Estaing, Helmut Kohl, οι Καραμανλής και Παπανδρέου αγωνίστηκαν να δημιουργηθεί, σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.
"Θα πρέπει να ανακτήσουμε την αίσθηση του να είναι κανείς Ευρωπαίος και να βρούμε τρόπους να ξαναδημιουργήσουμε το όνειρο του συνδυασμού της ευημερίας με τη δημοκρατία.
H ιδέα ότι ο φόβος και η απέχθεια πρόκειται να δημιουργήσουν τη νέα Ευρώπη είναι μια ιδέα που θα μας οδηγήσει ολοταχώς σε μια μεταμοντέρνα δεκαετία του 1930 και πιστεύω ότι ο λαός της Ισπανίας και οι άνθρωποι στην Ελλάδα γνωρίζουν ακριβώς τι τους έκανε η δεκαετία του 1930" κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης