Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Η ελληνική κρίση θα έδινε στη Merkel αυτοδυναμία σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

tags :
Reuters: Η ελληνική κρίση θα έδινε στη Merkel αυτοδυναμία σύμφωνα με δημοσκοπήσεις
H Merkel θα «ισοφαρίσει» το χρονικό διάστημα παραμονής στην καγκελαρία με αυτό του Helmut Kohl, που ήταν 16 χρόνια  
Οι σκληροί χειρισμοί της A. Merkel στο ελληνικό ζήτημα θα έδιναν στη γερμανίδα καγκελάριο την πολυπόθητη αυτοδυναμία εάν οι εθνικές εκλογές γίνονταν την επόμενη εβδομάδα εκτιμά το Reuterts.
Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα η απόφαση της γερμανίδας καγκελαρίου να θέσει την τέταρτη υποψηφιότητα της βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο σαφές προβάδισμα που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις οι οποίες εκτιμούν ότι το κόμμα της CDU και το αδελφό βαυαρικό CSU θα λάβουν 43% των ψήφων.
Το ποσοστό αυτό, σύμφωνα με το Reuters θα εξασφαλίσει στη Merkel τη δυνατότητα απόλυτης πλειοψηφίας που θα της επέτρεπε να κυβερνήσει χωρίς τη συμμετοχή άλλων μικρότερων κομμάτων στην κυβέρνηση.
Θα γινόταν η απόλυτη ηγέτιδα, υποστηρίζει το Reuters, το οποίο εκτιμά ότι «μέσω της ελληνικής κρίσης και των σκληρών διαπραγματεύσεων που έγιναν για μεγάλο χρονικό διάστημα η Merkel έδειξε στους γερμανούς ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ακόμη και τις πιο σκληρές προκλήσεις».
Οι εκλογές στη Γερμανία το 2017 θα «ισοφαρίσει» το χρονικό διάστημα παραμονής της Merkel στην καγκελαρία με αυτό του Helmut Kohl που ‘ήταν 16 χρόνια καθώς έχασε την πέμπτη υποψηφιότητα του το 1998 από τον Gerhard Schroeder.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης