Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Δύσκολη ημέρα με πιθανές απώλειες αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου

Reuters: Δύσκολη ημέρα με πιθανές απώλειες αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου
Mε το άνοιγμα του χρηματιστηρίου η προσοχή θα είναι στραμμένη στις τράπεζες, οι μετοχές των οποίων θα υποφέρουν πιο πολύ 
Έτοιμοι για μια δύσκολη ημέρα φαίνεται ότι είναι οι επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Όπως αναφέρει οι πέντε εβδομάδες που παρέμεινε κλειστό είναι καθοριστικές για την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του. Έλληνες χρηματιστές δήλωσαν στο πρακτορείο ότι «ο συνδυασμός των περιορισμένων συναλλαγών, της ανησυχίας για το μέλλον αλλά και κατάστασης της ελληνικής οικονομίας μπορεί να οδηγήσει σε πτώση υψηλότερη του 20%».
«Η πιθανότητα να δούμε έστω και μια μετοχή να ανεβαίνει είναι σχεδόν μηδενική» δήλωσε ο Τάκης Ζαμάνης επικεφαλής της Beta Securities.
Το χρηματιστήριο ανοίγει για πρώτη φορά μετά την 26 Ιουνίου, λίγο πριν από την επιβολή των capital controls, που ήταν το αποτέλεσμα της αδυναμίας της ελληνικής κυβέρνησης να υπογράψει συμφωνία με τους δανειστές της.
Από τότε έως σήμερα η εικόνα είναι διαφορετική με τον Τάκη Ζαμάνη να υποστηρίζει ότι «υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για την ικανότητα της κυβέρνησης να υπογράψει εγκαίρως τη συμφωνία, όπως επίσης και για το θέμα των πρόωρων εκλογών».
Το Reuters εκτιμά ότι μέσα στο διάστημα αυτό η ελληνική οικονομία παρουσιάζει μικρή ανάκαμψη παρά τις εκτιμήσεις της Κομισιόν ότι το 2015 η ελληνική οικονομία θα κλείσει με έλλειμμα 2-4%.
Στο μεταξύ εκτίμηση διαχειριστής ελληνικού fund, που δεν κατονομάζεται, αναφέρει ότι με το άνοιγμα του χρηματιστηρίου «η προσοχή θα είναι στις τράπεζες. Οι μετοχές τους θα υποφέρουν πιο πολύ γιατί οι επενδυτές τους έχουν να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο από μια (αναμενόμενη) ανακεφαλαιοποίηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης