Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bild: Μεγαλειώδης αναμένεται η επικράτηση της Merkel στις Γερμανικές εκλογές το 2017

tags :
Bild: Μεγαλειώδης αναμένεται η επικράτηση της Merkel στις Γερμανικές εκλογές το 2017
Χάρη στον ήρεμο τρόπο της οι Γερμανοί την εμπιστεύονται. Στην ελληνική κρίση κατάφερε, να κερδίσει επιπλέον συμπάθεια
Μεγαλειώδης αναμένεται να είναι η επικράτηση της Merkel στις εκλογές του 2017, όπου διεκδικεί την τέταρτη υποψηφιότητα της για την καγκελαρία, αναφέρει η γερμανική Bild.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσιάζει σήμερα η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας, τα δύο αδελφά κόμματα CDU/CSU συγκεντρώνουν 43 % στην πρόθεση ψήφου.
«Για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2005 λαμβάνουν ποσοστό ίσο με το άθροισμα των ποσοστών όλων των υπολοίπων κομμάτων που εκπροσωπούνται σήμερα στη γερμανική βουλή» τονίζει το δημοσίευμα.
Οι Σοσιαλδημοκράτες ακολουθούν με 24 %, η Αριστερά με 9 % και οι Πράσινοι θα φτάσουν το 10 %.
«Όλοι μαζί συγκεντρώνουν επίσης 43 %» σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εκτός κοινοβουλίου καθώς δεν θα συγκεντρώσουν το απαραίτητο εκλογικό όριο του 5 % θα είναι οι Φιλελεύθεροι και το ευρωσκεπτικιστικό Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία.
Οι αναλυτές συμφωνούν ότι η δύναμη της Ένωσης των Χριστιανικών Κομμάτων CDU/CSU οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στο πρόσωπο της Merkel.
Όπως είπε προς την Bild am Sonntag ο πολιτικός επιστήμονας Juncker Falter «η Ένωση οφείλει τις κορυφαίες επιδόσεις της πρωτίστως στην καγκελάριο. Χάρη στον ήρεμο τρόπο της οι Γερμανοί την εμπιστεύονται. Στην ελληνική κρίση κατάφερε, για άλλη μια φορά, να κερδίσει επιπλέον συμπάθεια».
Στον τρόπο διαχείρισης του ελληνικού ζητήματος αποδίδει, μεταξύ άλλων, την υψηλή δημοτικότητα της καγκελαρίου και ο δημοσκόπος του Ινστιτούτου Emnid Τόρστεν Snaider Haaze.
«Στην ελληνική κρίση η Merkel παρουσιάστηκε στους Γερμανούς ως πολιτικός στον οποίο μπορείς να βασιστείς ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης