Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Φωτιές ανάβει σε όλη την Ευρώπη το μεταναστευτικό - Γαλλία, Βρετανία και Τσεχία ζητούν νέα μέτρα

Φωτιές ανάβει σε όλη την Ευρώπη το μεταναστευτικό - Γαλλία, Βρετανία και Τσεχία ζητούν νέα μέτρα
Το 70,8% των Τσέχων εμφανίζονται επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά την υποδοχή στη χώρα τους μεταναστών από την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή
Φωτιές έχει ανάψει στην Ευρώπη το μεταναστευτικό καθώς οι χώρες αρχίζουν πλέον να αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος που ζει τα τελευταία χρόνια ο νότος.
Μετά υο γάλλο υπουργό Εργασίας που απείλησε τη Βρετανία ότι θα ανοίξει τα σύνορα στο Καλαί για να περάσουν στη χώρα οι παράνομοι μετανάστες και ο Τσέχος πρόεδρος Milos Zeman καταφέρθηκε κατά των μεταναστών στην Τσεχία.
Αφορμή αποτέλεσε η εξέγερση κάποιων από αυτούς που βρίσκονται σε κέντρο κράτησης, καλώντας τους να "σεβαστούν του κανόνες" της χώρας.
"Κανείς δεν σας κάλεσε εδώ. Και καθότι βρίσκεστε ήδη εδώ θα πρέπει να σέβεστε τους κανόνες μας, όπως σεβόμαστε εμείς τους δικούς σας όταν ερχόμαστε στη χώρας σας", δήλωσε ο Zeman στη διάρκεια μιας εκπομπής που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο της εφημερίδας Blesk.
"Αν δεν σας αρέσει, να φύγετε", τόνισε.
Την Παρασκευή η αστυνομία της Τσεχίας αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα για να συγκρατήσει περίπου 100 μετανάστες οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν από το κέντρο κράτησης στην Bela-pont-Bezdezem όπου βρίσκονται αναμένοντας την απέλασή τους.
Επρόκειτο κυρίως για μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Πακιστάν, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας αλλοδαπών.
"Τους ανθρώπους αυτούς μπορούμε να τους βοηθήσουμε καλύτερα στη δική τους χώρα", επεσήμανε ο πρόεδρος της Τσεχίας.
"Πρέπει να δράσουμε για την καταστολή των τρομοκρατικών καθεστώτων, κυρίως του Ισλαμικού Κράτους, ώστε να εξαλείψουμε τη βασική αιτία αναχώρησης (των μεταναστών προς την Ευρώπη)", πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Sanep που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, το 70,8% των Τσέχων εμφανίζονται επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά την υποδοχή στη χώρα τους μεταναστών από την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή.
Η Τσεχία έχει δεσμευθεί να υποδεχθεί στο έδαφός της 1.500 πρόσφυγες ως το 2017. Μέχρι στιγμής είναι κυρίως χώρα μετάβασης προς τη δυτική Ευρώπη.
Στη διάρκεια των έξι πρώτων μηνών του έτους η αστυνομία αλλοδαπών συνέλαβε στην Τσεχία 3.018 παράτυπους μετανάστες, αύξηση 48% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης