Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Sapin στην Handelsblatt: Ο Schaeuble έκανε λάθος να προτείνει την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

tags :
Sapin στην Handelsblatt: Ο Schaeuble έκανε λάθος να προτείνει την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Η πρότασή του αυτή αυτό-συγκρούεται με την δική του θέληση για την Ευρώπη του μέλλοντος 
Κριτική στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schaeuble για το σχέδιο του περί Grexit έκανε ο γάλλος ομόλογός του Michel Sapin σε συνέντευξή του στη γερμανική Handelsblatt.
Όπως αναφέρει ο γάλλος υπουργός, ο Schaeuble  «έκανε λάθος να προτείνει προσωρινή έξοδο από το ευρώ» τονίζοντας ωστόσο ότι οι γαλλογερμανικές σχέσεις δεν έχουν διαταραχθεί.
«Ήταν λάθος να πρότεινε στην Ελλάδα το «διάλειμμα» από την Ευρωζώνη στις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου για το ελληνικό ζήτημα λάθος και μάλιστα αυτό-συγκρούεται η πρόταση του αυτή με την δική του θέληση για την Ευρώπη»,» υπογραμμίζει ο M. Sapin.
«Αυτή η βούληση, που είναι επίσης και δική μου, περιλαμβάνει την ενδυνάμωση της Ευρωζώνης», λέει, τονίζοντας ότι αποκλείει οποιαδήποτε προσωρινή έξοδο κράτους μέλους από την ένωση των 19 μελών.
«Αν επιτρέψεις μια προσωρινή αναχώρηση, αυτό σημαίνει ότι κάθε άλλη χώρα που βρίσκει δυσκολίες, θα θέλει να βγει από την ένωση» τονίζει ο γάλλος υπουργός ο οποίο ωστόσο υπογραμμίζει ότι στόχος του είναι «να εργαστεί με τον Schaeuble για την ενδυνάμωση της Ένωσης».
«Όμως μια αλλαγή των συνθηκών ώστε να υπάρξει ένας ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών και ένας κοινός προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη δεν θα μπορούσε να είναι δυνατή πριν το 2017» καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης