Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Μεγαλύτερη η κεφαλαιοποίηση της Finansbank από την Εθνική

Bloomberg: Μεγαλύτερη η κεφαλαιοποίηση της Finansbank από την Εθνική
Η Finansbank έχει μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση από τη μητρική της, την Εθνική Τράπεζα!
Πόσο μεγάλο είναι το πλήγμα που έχει δεχθεί η επενδυτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα; διερωτάται σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.
Τόσο μεγάλο που η Finansbank - η τουρκική θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας - έχει μεγαλύτερη αξία από τη μητρική της!
Το σημερινό κλείδωμα της μετοχής της Εθνικής στο limit down μειώνει στα 2,97 δισ. ευρώ περίπου την κεφαλαιοποίηση της ελληνικής τράπεζας!
Την ίδια στιγμή, η Finansbank, μόλις έβδομη μεγαλύτερη τουρκική τράπεζα στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης εμφανίζει σήμερα κεφαλαιοποίηση 3 δισ. ευρώ!
Η Finansbank έχει μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση από τη μητρική της, την Εθνική Τράπεζα!






Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, ιδίως αν σκεφτεί κανείς πως και η Τουρκία βρίσκεται στη δίνη της πολιτικής κρίσης, καθώς βρίσκεται χωρίς κυβέρνηση εδώ και 56 ολόκληρες ημέρες, αλλά και υπό την απειλή του πολέμου, σε δύο μέτωπα, με τους Κούρδους και τους τζιχαντιστές.
"Το ότι η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής είναι μικρότερη από την αντίστοιχη της τουρκικής θυγατρικής της επιβεβαιώνει το μέγεθος της αναταραχής που συνεχίζει να στοιχειώνει την Ελλάδα", σχολιάζει ο Stuart Hackett, trader στην Κωνσταντινούπολη.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι από τις αρχές του 2015, η λίρα, το τουρκικό νόμισμα μετρά απώλειες -7%.
Σύμφωνα με τους όρους του προηγούμενου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, η Εθνική θα μειώσει το ποσοστό της στην Finansbank στο 60% έως τα τέλη του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης