Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Τα καλά νέα για την οικονομία των ΗΠΑ - Η χορήγηση δανείων τονώνει την κατανάλωση

tags :
Bloomberg: Τα καλά νέα για την οικονομία των ΗΠΑ - Η χορήγηση δανείων τονώνει την κατανάλωση
Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,7% σε σχέση με έναν χρόνο πριν
Οι δαπάνες των Αμερικάνων μπορεί να έχουν αντίκρισμα γράφει το Bloomberg, που επικαλείται μία έρευνα της Federal Reserve σύμφωνα με την οποία έχει αυξηθεί η προθυμία των τραπεζών να δανείσουν τους καταναλωτές.
«Περισσότερα δάνεια σημαίνει ότι ο κόσμος θα ξοδεύει περισσότερα» λέει ο Dan Binder, αναλυτής στο Jefferies Group LLC στη Νέα Υόρκη και προσθέτει ότι «οι πρακτικές δανεισμού κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».
Η διαφορά στο ποσοστό των τραπεζών που είναι πρόθυμες να δανείσουν από αυτές που δεν είναι, αποτελεί μία ένδειξη για την ανάπτυξη των λιανικών πωλήσεων για εννέα περίπου μήνες.
Σύμφωνα με την έρευνα της Fed η δανειοδότηση αυξήθηκε στο 10,4% αυτό το τρίμηνο, από το 8,3% που ήταν τον Απρίλιο, ενώ τον Ιανουάριο ήταν 4,4%.
Η κατανάλωση έχει ακολουθήσει τις πρακτικές των τραπεζών στη δανειοδότηση.
Οι λιανικές πωλήσεις με εξαίρεση τα αυτοκίνητα και τα καύσιμα αυξήθηκαν κατά 2,7% τον Ιούνιο σε σχέση με έναν χρόνο πριν.
Αυτά είναι καλά νέα για την οικονομία, διότι η κατανάλωση αντιπροσωπεύει το 70% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος λέει ο Walter “Bucky” Hellwig, που βοηθά στη διαχείριση 17 δις. δολαρίων ως ανώτατος αντιπρόεδρος στην BB&T Wealth Management στο Birmingham της Alabama.
Αυτή η αυξανόμενη προθυμία για δανειοδότηση μπορεί να δώσει ώθηση στα νοικοκυριά.
Αρκετοί καταναλωτές μπορεί να είναι πιο πρόθυμοι να δανειστούν σε μία αγορά εργασίας που βελτιώνεται και με χαμηλότερες τιμές στον τομέα της ενέργειας.

This chart tracks the relationship between banks' willingness to lend (in white) and retail sales (in red). As banks show a greater willingness to lend to consumers, retail sales tend to pick up.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης