Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Aπροσδόκητη αισιοδοξία για την επόμενη μέρα της Ελλάδας - Όλοι βλέπουν συμφωνία

Reuters: Aπροσδόκητη αισιοδοξία για την επόμενη μέρα της Ελλάδας - Όλοι βλέπουν συμφωνία
Ο αισιόδοξος τόνος των τελευταίων ωρών εκπλήσσει, δεδομένων των εντάσεων που έχουν σημειωθεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών...
Aισιόδοξο τόνο για την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών διακρίνει από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές το Reuters, παρακολουθώντας στενά κάθε νέα εξέλιξη που αφορά στο ελληνικό ζήτημα.
Όπως τονίζει το πρακτορείο, αποτιμώντας τις εξελίξεις της Τρίτης, τόσο η Ελλάδα, όσο και οι δανειστές της μιλούν με αισιοδοξία για την πρόοδο που έχει καταγραφεί σε επίπεδο διαπραγμάτευσης, γεγονός που αυξάνει τις προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας εντός των ερχόμενων ημερών.
Σύμφωνα με το Reuters, ο αισιόδοξος τόνος των τελευταίων ωρών εκπλήσσει, δεδομένης της αβεβαιότητας αλλά και των εντάσεων που έχουν σημειωθεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.
Ελλάδα και δανειστές θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το νέο δάνειο της χώρας, ύψους έως 86 δισ. ευρώ, μέχρι τις 20 Αυγούστου, διαφορετικά θα απαιτηθεί ένα δεύτερο δάνειο - γέφυρα, ώστε η κυβέρνηση να αποπληρώσει το ομόλογο των 3,2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ, που λήγει εκείνη την ημέρα.
"Οι διαπραγματεύσεις πηγαίνουν καλύτερα από ότι αναμενόταν", σχολιάζει το Reuters, επικαλούμενο τη δήλωση του ίδιου του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτου.
"Κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση και οι διαβουλεύσεις εντατικοποιούνται", δηλώνει στο ίδιο μήκος κύματος και η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Mina Andreeva.
"Οι Έλληνες τώρα εργάζονται πραγματικά και εντατικά.
Θεωρώ πως πλέον ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει διαμηνύσει στους υπουργούς του πως πρέπει να συνεργαστούν με τους δανειστές", σημειώνει, μιλώντας στο Reuters, ανώτατη πηγή των Βρυξελλών.
"Πλέον οι Έλληνες είναι καλά προετοιμασμένοι στις διαπραγματεύσεις", σχολιάζει η ίδια ευρωπαϊκή πηγή.
Σύμφωνα με το Reuters, η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών θα βάλει τέλος σε έξι δραματικούς μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων η χώρα όχι μόνο επέβαλε capital controls στις τράπεζές της, αλλά και έφτασε πραγματικά κοντά στην έξοδο από το ευρώ.
Η νέα συμφωνία θα πρέπει να ψηφιστεί από την ελληνική βουλή.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Τρίτη 5 Αυγούστου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης