Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Σε QE 2 θα στραφεί η ΕΚΤ – Δεν θα πετύχει τον στόχο για τον πληθωρισμό

BofA Merrill Lynch: Σε QE 2 θα στραφεί η ΕΚΤ – Δεν θα πετύχει τον στόχο για τον πληθωρισμό
Η ΕΚΤ δεν θα πετύχει τον στόχο για τον πληθωρισμό και θα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, εκτιμά η αμερικανική τράπεζα
Πιθανή θεωρεί την περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετά τον Σεπτέμβριο του 2016 η Bank of America Merrill Lynch.
Όπως σημειώνει, «έχουμε επισημάνει ότι η ομαλοποίηση των νομισματικών πολιτικών θα είναι αυτή που θα οδηγεί τις αγορές τα χρόνια που θα έρθουν και αναμένουμε τη FED να είναι αυτή που θα ηγηθεί αυτής της πορείας».
Ακόμη και αν η FED αργήσει να αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια, θα είναι η πρώτη που θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, εκτιμά η BofA Merrill Lynch, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής.
«Εκτιμούμε ότι η ΕΚΤ δεν θα πετύχει τον στόχο για τον πληθωρισμό τους επόμενους μήνες και θα αρχίσει να συζητά για ένα QE 2, με τη μορφή της επέκτασης του QE πέραν του Σεπτεμβρίου του 2016», τονίζει.
Η χρονική στιγμή που η FED θα αποφασίσει την αύξηση των επιτοκίων και που η ΕΚΤ θα σκεφθεί σοβαρά ένα QW 2 θα καθορίσουν την πορεία της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου, όμως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια αδύναμη ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, εκτιμά η Bank of America Merrill Lynch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης