Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Η Ελλάδα οδεύει στις εκλογές εν μέσω βελτιωμένων προοπτικών πολιτικής σταθερότητας

Nomura: Η Ελλάδα οδεύει στις εκλογές εν μέσω βελτιωμένων προοπτικών πολιτικής σταθερότητας
Η υπογραφή του προγράμματος διάσωσης από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. είχε θετικό αντίκτυπο στις προοπτικές πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, σημειώνει
Οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι που σχετίζονται με τις προοπτικές μιας αντιμνημονιακής ψήφου είναι πολύ μικρές, ενώ οι μεσοπρόθεσμοι κίνδυνοι σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις φαίνονται γενικά περιορισμένοι, επισημαίνει η Nomura σε σχόλιό της σχετικά με τις εκλογές στην Ελλάδα.
Η υπογραφή του προγράμματος διάσωσης από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ., σημειώνει, είχε θετικό αντίκτυπο στις προοπτικές πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα.
«Τα κύρια μηνύματα από το πρώτο κύμα δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητα κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου είναι τα ακόλουθα:
α) ο αγώνας για την πρωτιά στις εκλογές φαίνεται να είναι κοντά, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προπορεύεται ελαφρώς κατά 2 με 3 μονάδες.
β) το πρώτο κόμμα φαίνεται απίθανο να λάβει ποσοστό άνω του 30%, καθιστώντας πολύ δύσκολη την επίτευξη απόλυτης πλειοψηφίας.
γ) στο επόμενο κοινοβούλιο εκτιμάται ότι θα εισέλθουν μέχρι και εννέα κόμματα.
δ) τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα εκτιμάται ότι θα λάβουν ένα μεγάλο ποσοστό της τελικής ψήφου».
Όπως σημειώνει η Nomura, ενώ η ισορροπία κινδύνων για τον ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν να κλίνει προς το ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα τα πάει χειρότερα απ' ό,τι υποδηλώνουν οι δημοσκοπήσεις, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι τα αντιμνημονιακά κόμματα θα μπορούσαν να πάρουν ένα σημαντικό μέρος της ψήφου του ελληνικού λαού ή να ενωθούν σε ένα στερεό μέτωπο έναντι του ευρώ.
Τέλος, η Nomura σημειώνει ότι η αγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου έχει υπάρξει απρόσβλητη από τις πρόσφατες ανησυχίες για τους παγκόσμιους κινδύνους, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να επικεντρώνονται στην πολιτική εξομάλυνση που είναι καθ' οδόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης