Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: O κίνδυνος Grexit έχει μειωθεί - Πιθανή η παράταση του QE της ΕΚΤ και μετά τον Σεπτέμβριο του 2016

Credit Suisse: O κίνδυνος Grexit έχει μειωθεί - Πιθανή η παράταση του QE της ΕΚΤ και μετά τον Σεπτέμβριο του 2016
Η Ευρωζώνη συνεχίζει να ανακάμπτει - Πρόκειται για μια ανάκαμψη εξαιρετικά εύθραυστη και ανομοιογενή
Αισθητά έχει μειωθεί ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επισημαίνουν οι αναλυτές της Credit Suisse, στη νέα έκθεσή τους "Global Economic Monitor" για το τρίτο τρίμηνο του 2015.
Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, οι κίνδυνοι εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχουν σημαντικά περιοριστεί, ενώ την ίδια στιγμή η Ευρωζώνη συνεχίζει να ανακάμπτει.
Ωστόσο πρόκειται για μια ανάκαμψη εξαιρετικά εύθραυστη και ανομοιογενή.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα στοιχεία για την πορεία του ευρωπαϊκού ΑΕΠ ήταν κατά γενική ομολογία απογοητευτικά, καθώς επιβεβαίωσαν μια μικρή επιβράδυνση της οικονομίας έναντι των δύο αμέσως προηγούμενων τριμήνων.
Οι αναλυτές της Credit Suisse προβλέπουν πως η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα συνεχιστεί, ωστόσο με τον ίδιο... ανομοιογενή τρόπο που μας έχει συνηθίσει.
Η πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας θα εξαρτηθεί άμεσα από την εξέλιξη των τιμών του πετρελαίου, την πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος, ενώ το μεγάλο στοίχημα έγκειται στην αποκλιμάκωση των πιέσεων στον τραπεζικό κλάδο και στη μείωση των εμποδίων σε δημοσιονομικό επίπεδο.
Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης θα στηριχθεί, κατά κύριο λόγο, από την ισχυροποίηση της γερμανικής και ισπανικής οικονομίας, καθώς και σε δεύτερο στάδιο από τη σταδιακή ανάκαμψη της γαλλικής και ιταλικής οικονομίας.
Υποτονικά θα κινηθεί και ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη έως το 2016, γεγονός που αυξάνει τις πιέσεις στην ΕΚΤ να παρατείνει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (QE) και μετά την επίσημη εκπνοή του τον Σεπτέμβριο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης