Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Σε δύσκολη θέση οι ελληνικές τράπεζες – Ουρά προς την… έξοδο κάνουν οι επενδυτές

WSJ: Σε δύσκολη θέση οι ελληνικές τράπεζες – Ουρά προς την… έξοδο κάνουν οι επενδυτές
Οι επενδυτές αρνούνται να ρίξουν… άγκυρα στις ελληνικές τράπεζες
(upd)Οι επενδυτές διεθνώς φαίνεται ότι αποστρέφονται των ελληνικών τραπεζών, γεγονός που αποτυπώνεται και στην πορεία των τραπεζικών μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Στο άνωθεν συμπέρασμα καταλήγει δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, εστιάζοντας στο δυσμενές περιβάλλον που καλούνται οι ελληνικές τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν.
Οι επενδυτές αρνούνται να ρίξουν… άγκυρα στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες αδυνατούν να διατηρήσουν μία σταθερή πορεία, τονίζει η Wall Street Journal.
Εν όψει της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης, επισημαίνει η εφημερίδα, οι επενδυτές σταδιακά «εξαφανίζονται», αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα των stress test, τα οποία αναμένονται στα τέλη του Οκτωβρίου.
Πάντως, σπεύδει να σημειώσει, ακόμη υπάρχουν ελπίδες ότι στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών θα «μπουν» και χρήματα ιδιωτών επενδυτών.
Σε διαφορετική περίπτωση, τονίζει, οι τράπεζες πιθανώς να στραφούν σε εναλλακτικές λύσεις, όπως η πώληση διάφορων περιουσιακών στοιχείων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Finansbank της Εθνικής Τράπεζας.
Άλλωστε, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η ΕΤΕ έχει ήδη δεχθεί προτάσεις, συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ, για την πώληση της τουρκικής θυγατρικής της.
Από την πλευρά της, η Eurobank φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει τη στήριξη μίας ομάδας ιδιωτών επενδυτών, μεταξύ των οποίων και ο Wilbur Ross, που εμφανίζεται πρόθυμος να τοποθετήσει τα χρήματά του στην ελληνική τράπεζα.
Στον αντίποδα, σε αρκετά δύσκολη υπόθεση εξελίσσεται η αναζήτηση νέων επενδυτών για την Τράπεζα Πειραιώς και για την Alpha Bank.
Ανεξάρτητα πάντως, του εάν οι προσπάθειες των τεσσάρων τραπεζών αποδώσουν καρπούς, το αποτέλεσμα θα είναι αποκαρδιωτικό, σπεύδει να προδικάσει η Wall Street Journal.
Άλλωστε, για την εφημερίδα ενδεικτικό της κατάστασης συνιστά το γεγονός ότι οι μετοχές και των τεσσάρων διαπραγματεύονται στο ιστορικό τους χαμηλό.




(πρώτη ενημέρωση 2 Οκτωβρίου 2015, 07:15)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης