Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BBVA: Συντηρείται η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας – Στα ύψη η αβεβαιότητα λόγω Κίνας και Fed

tags :
BBVA: Συντηρείται η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας – Στα ύψη η αβεβαιότητα λόγω Κίνας και Fed
Κάποιες θετικές εκπλήξεις είναι απαραίτητες για τη μείωση της αβεβαιότητας
Η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα εξακολουθεί να επηρεάζεται αρνητικά από τη συνεχιζόμενη επιβράδυνση στις μεγάλες αναδυόμενες χώρες, διαπιστώνει η BBVA στην τελευταία ανάλυσή της, σχολιάζοντας την επιβράδυνση της ανόδου των επιμέρους δεικτών της οικονομίας.
Στη σημερινή της 3σέλιδη ανάλυσή της υπό τον τίτλο «World GDP growth remains at 0.6% QoQ in 2Q and 3Q but uncertainty heightens» (Η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι στο 0,6% το δεύτερο τρίμηνο, ενώ οι αβεβαιότητες για το τρίτο τρίμηνο αυξάνονται), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η BBVA τονίζει ότι τα δεδομένα για τη μεταποίηση συνεχίζουν να παρέχουν σαφείς ενδείξεις απόκλισης μεταξύ των ανεπτυγμένων και των αναδυόμενων αγορών, με την Ασία να επηρεάζεται σημαντικά.



Στον βιομηχανικό κλάδο, τα δεδομένα από τον Ιούλιο παρέχουν μια μικρή ανάκαμψη, αν και δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως την πρόσφατη αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Θα είναι το κλειδί για την παρακολούθηση της εξέλιξης τους επόμενους μήνες, αναφέρει η BBVA.



Όσον αφορά την οικονομική αβεβαιότητα, η μεταβλητότητα έχει εκτιναχθεί στα ύψη σε όλους τους τομείς, με δύο σαφείς πηγές αστάθειας:
(1) την ανάπτυξη της Κίνας
(2) την απόφαση της Fed να διατηρήσει το επιτόκιο αναφοράς αμετάβλητο το Σεπτέμβριο







Embedded image permalink

Κάποιες θετικές εκπλήξεις για την ανάπτυξη στην παγκόσμια οικονομία, και ιδιαίτερα στην Κίνα, είναι απαραίτητες για τη μείωση της αβεβαιότητας, καταλήγει η BBVA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης