Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Τον Μάρτιο του 2016 και όχι τον Δεκέμβριο του 2015 η αύξηση των επιτοκίων της Fed

tags :
BNP Paribas: Τον Μάρτιο του 2016 και όχι τον Δεκέμβριο του 2015 η αύξηση των επιτοκίων της Fed
Λόγω των στοιχείων για την αγορά εργασίας
Για τον Μάρτιο, από τον Δεκέμβριο προηγουμένως, αναθεώρησε την εκτίμηση για τον ακριβή χρόνο αύξησης των επιτοκίων της Fed η γαλλική επενδυτική τράπεζα, BNP Paribas.
Στον απόηχο των στοιχείων για την αγορά εργασίας, η γαλλική τράπεζα θεωρεί ότι ο πλέον πιθανός μήνας για την αύξηση των επιτοκίων είναι ο Μάρτιος του 2016.
Ωστόσο και πάλι, η BNP Paribas διευκρινίζει ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα νέας αναθεώρησης, λόγω των πιθανών επιπτώσεων μίας μελλοντικής κακοκαιρίας στην αμερικανική οικονομία.
Σημειώνεται ότι τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα στις αρχές του 2015 είχαν οδηγήσει την οικονομία σε συρρίκνωση.
Η πρότερη εκτίμηση της γαλλικής τράπεζας ήταν ο Δεκέμβριος, με τις πιθανότητας να ανέρχονται στο 60%.
Πλέον, το σενάριο αύξησης των επιτοκίων εντός του 2015 λαμβάνει ποσοστό κάτω του 50%.
Υπενθυμίζεται ότι τα επιτόκια παραμένουν αμετάβλητα στο 0% - 0,25% από το 2009.
Νωρίτερα, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 142.000 νέες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, ενώ τα στοιχεία για τις προσλήψεις του Αυγούστου και του Ιουλίου αναθεωρήθηκαν πτωτικά, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αγορά εργασίας έχασε δυναμική προς το τέλος του καλοκαιριού.
Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 5,1%, αν και περισσότεροι άνθρωποι αποχώρησαν από το εργατικό δυναμικό.
Τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας είναι κατώτερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων, οι οποίοι προέβλεπαν ότι θα δημιουργούνταν 200.000 θέσεις εργασίας, κάτι που αναμένεται να απογοητεύσει τη Wall Street και να εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, FED, θα προχωρήσει σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων μέσα στο 2015.
Όσον αφορά τα στοιχεία Αυγούστου και Ιουλίου για τις προσλήψεις, αναθεωρήθηκαν πτωτικά κατά 59.000 συνδυαστικά, με το υπουργείο Απασχόλησης να σημειώνει ότι τον Αύγουστο δημιουργήθηκαν 136.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι των αρχικών 173.000 και τον Ιούλιο 223.000 έναντι των 245.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης