Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

New York Times: Παραδοσιακός ο νέος πρόεδρος της ελληνικής Βουλής - Επικριτική και ενοχλητική η Κωνσταντοπούλου

New York Times: Παραδοσιακός ο νέος πρόεδρος της ελληνικής Βουλής - Επικριτική και ενοχλητική η Κωνσταντοπούλου
Oι μακροσκελείς ομιλίες της Κωνσταντοπούλου θύμιζαν πολιτικά μανιφέστο
Έως την άλλη πλευρά του ατλαντικού έφτασε η δυσαρέσκεια της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη σημερινή ομιλία της κατά την αποχώρηση της από την προεδρεία του ελληνικού κοινοβουλίου, αλλά και η συνολική στάση της ως πρώην πρόεδρος της Βουλής.
Οι New York Times σε ρεπορτάζ τους υπογραμμίζουν ότι ο νέος πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, ο 64χρονος Νίκος Βούτσης, είναι διατεθειμένος να παραμείνει πιστός στον τυπικό ρόλο του προέδρου της Βουλής κάτι που δεν ακολούθησε η προκάτοχός του.
Συγκεκριμένα, εκτιμούν ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών στην πρώτη διακυβέρνηση Τσίπρα και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, θα είναι ένας παραδοσιακός Πρόεδρος Βουλής την ώρα που η προκάτοχός του Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν επικριτική και συχνά ενοχλητική καθώς «σχολίαζε, συχνά επικριτικά, σχεδόν κάθε ομιλία βουλευτή» ενώ «οι μακροσκελείς ομιλίες της θύμιζαν πολιτικά μανιφέστο».
Οι New York Times υπογραμμίζουν το δύσκοιλο ρόλο της νέας βουλής η οποία έχει μπροστά της έντονη νομοθετική δραστηριότητα, για να «περάσει» τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες απαιτούνται από το τρίτο πρόγραμμα των 86 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης