Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μόνο η ανοδική διάσπαση των 675 μονάδων μπορεί πλέον να εξουδετερώσει την πτωτική τάση στο Χ.Α.

Μόνο η ανοδική διάσπαση των 675 μονάδων μπορεί πλέον να εξουδετερώσει την πτωτική τάση στο Χ.Α.
Τεχνική ανάλυση από το έγκυρο τμήμα ανάλυσης της Ελληνοαμερικανικής ΑΧΕΠΕΥ
Δεύτερη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα για το Γ.Δ ο οποίος έκλεισε σχεδόν στο απόλυτο (εβδομαδιαίο) χαμηλό, στις 640,99 μονάδες (-5,06%)!

Η κρισιμότητα των 655 μονάδων για τη βραχυπρόθεσμη τάση ήταν παραπάνω από εμφανής αφού σε τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις (28/9 – 1/10) ο Γ.Δ ήρθε σε επαφή με τη συγκεκριμένη ζώνη, για να απομακρυνθεί τελικά την Παρασκευή 2/10 και να κλείσει στις 640,99 μονάδες πλησιάζοντας τον πρώτο στόχο που είχε τεθεί στο προηγούμενο σχόλιο, δηλαδή τη ζώνη των 635 μονάδων.

Ταυτόχρονα πρέπει να επισημάνουμε ότι η μέση συναλλακτική δραστηριότητα την προηγούμενη εβδομάδα κυμάνθηκε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα δείχνοντας έτσι την επιφυλακτικότητα - προσμονή των όποιων συμμετεχόντων, καθώς σε τρεις μήνες πρέπει να γίνει ότι δεν έγινε σε τρία χρόνια!! Το συγκεκριμένο μείγμα είναι ιδανικό για να αυξηθεί η μεταβλητότητα της αγοράς ξανά σε υψηλά επίπεδα όσο πλησιάζουμε στις κρίσιμες ημερομηνίες.

Έως τότε υπενθυμίζουμε ότι το σήμα πώλησης στο βραχυπρόθεσμο momentum έχει ιδιαίτερη δυναμική όσο ο Γ.Δ παραμένει κάτω από τις 655 μονάδες, ενώ εξουδετερώνεται μόνο με ανοδική διάσπαση των 675 μονάδων.
Οι αντίστοιχες ζώνες για το δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE/25) είναι αυτές των 192 και 197 μονάδων.

Η μεγαλύτερη εικόνα παραμένει πτωτική με την επαναπροσέγγιση της περιοχής των 615 μονάδων (χαμηλό Σεπτεμβρίου) έως τις 590 μονάδες να δείχνει τεχνικά απαραίτητη με σκοπό τη δημιουργία μεσοπρόθεσμου πυθμένα στην ευρύτερη περιοχή.

Ζωτικής σημασίας το σημερινό Eurogroup, με την Ελλάδα να παρουσιάζει το πακέτο των 48 προαπαιτουμένων στους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης  με στόχο το ξεκλείδωμα των υπολειπόμενων 3 δις από την δόση του Αυγούστου.
Η χώρα πρέπει να εφαρμόσει το ταχύτερο δυνατό το πρόγραμμα διάσωσης ύψους 86 δις, ώστε να καταφέρει να ξεφύγει από αυτό το σύστημα επιτήρησης, να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους και να επανακτήσει πρόσβαση στις αγορές όπως και ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Όπως όλα δείχνουν, η ελάφρυνση θα υλοποιηθεί με επιμήκυνση των ωριμάνσεων, χαμηλότερα επιτόκια, αλλά και πιθανή περίοδο χάριτος.

Ακολουθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που πρέπει να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους, μετά την γνωστοποίηση των Stress Tests της ΕΚΤ στις 25 Οκτωβρίου σε συνδυασμό με τα AQR που ολοκληρώθηκαν τέλη Σεπτέμβρη.
Η ομαλή ανακεφαλαιοποίηση εντός προγράμματος, θα βγάλει εντελώς από το τραπέζι το bail in σε καταθέτες των Ελληνικών τραπεζών ενώ η περίπτωση των ομολογιούχων είναι πιο δύσκολη αλλά δύναται να αποφευχθεί.
Οι κεφαλαιακές ανάγκες φαίνεται να προσεγγίζουν τα 13-17 δις ευρώ από το συνολικό πακέτο των 25 δις που προορίζεται για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης