Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Τεράστιες οι προκλήσεις για τις γαλλικές τράπεζες - Σε δύσκολη θέση και οι UniCredit, Raiffeisen

tags :
Morgan Stanley: Τεράστιες οι προκλήσεις για τις γαλλικές τράπεζες - Σε δύσκολη θέση και οι UniCredit, Raiffeisen
Στο επίκεντρο τα όρια κεφαλαιακής επάρκειας που θα πρέπει να έχουν πετύχει οι ευρωπαϊκές τράπεζες
"Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι οι ρυθμιστικές αρχές... μετακινούν τα τέρματα (goalposts)", αναφέρει ο αναλυτής Huw van Steenis, της Morgan Stanley, θέτοντας στο επίκεντρο τα όρια κεφαλαιακής επάρκειας που θα πρέπει να έχουν πετύχει οι ευρωπαϊκές τράπεζες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να το έχουν οι γαλλικές τράπεζες, οι οποίες προσπαθούν να βρουν μια χρυσή τομή με την ΕΚΤ σχετικά με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αναλυτή της Morgan Stanley, η BNP Paribas, η Societe Generale και η Credit Agricole είναι μεταξύ των τραπεζών που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες πιέσεις στο επίπεδο των κεφαλαίων τους.
Άλλα δεν είναι λίγοι και οι αναλυτές που υποπτεύονται ότι μπορεί να χρειαστεί να αντλήσουν κεφάλαια και η ιταλική UniCredit και η αυστριακή Raiffeisen.
"Οι αποπληθωριστικές δυνάμεις έχουν επηρεάσει αρνητικά την λιναική τραπεζική", αναφέρει ο van Steenis, προσθέτοντας ότι οι τράπεζες με ισχυρές δραστηριότητες σε άλλους κλάδου θα τα έχουν καταφέρει καλύτερα στο τρίτο τρίμηνο.
Η αναδιάρθρωση των εργασιών των ευρωπαϊκών τραπεζών, μάλιστα, θα αφήσει ανοικτή την πόρτα για τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες να διατηρήσουν το μερίδιο τους στην αγορά, καταλήγει ο van Steenis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης