Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities για ΟΠΑΠ: Αναμένει EBITDA κέρδη 362 εκατ. ευρώ για το 2015 και τιμή στόχο τα 9,10 ευρώ

tags :
Eurobank Equities για ΟΠΑΠ: Αναμένει EBITDA κέρδη 362 εκατ. ευρώ για το 2015 και τιμή στόχο τα 9,10 ευρώ
Τιμή-στόχος τα 9,10 ευρώ - Σύσταση για αγορά μετοχών
Περιορίστηκε η πτώση των προ φόρων, χρηματο-οικονομικών εξόδων και αποσβέσεων κερδών του (EBITDA) σε 8% κατάφερε ο ΟΠΑΠ έναντι των προβλέψεων των αναλυτών και παρά την εισαγωγή μέτρων περιορισμού της κίνησης κεφαλαίων.
Αυτό αναφέρει ανάλυση της Eurobank Equities αναφορικά με τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ στο 9μηνο 2015, στα οποία τα καθαρά κέρδη, παρά την πτώση τους, αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων (49 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2015 έναντι 44 εκατ. ευρώ).
Παράλληλα, θέτει τιμή-στόχο για τη μετοχή ΟΠΑΠ στα 9,10 ευρώ, με σύσταση για αγορά μετοχών της εταιρείας.
Με βάση τις «επιδόσεις» του ΟΠΑΠ στο τρίτο τρίμηνο του 2015, η Eurobank Equities επιμένει στην πρόβλεψή της για EBITDA κέρδη 362 εκατ. ευρώ για ολόκληρο το 2015, περίπου 3% μεγαλύτερα από το μέσο όρο των εκτιμήσεων.
Ο επενδυτικός βραχίονας της Eurobank εμφανίζεται ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του Στοιχήματος, ενώ η άνοδος κατά 3% των εσόδων του Τζόκερ αποδίδεται σε διαδοχικά τζάκποτ του παιχνιδιού τον Ιούλιο 2015.
Τα έσοδα Σκρατς/Λοταριών κατέγραψαν μεγάλη πτώση 38%, στα 81 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank Equities θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την τηλεδιάσκεψη επενδυτικής ενημέρωσης της 30ης Νοεμβρίου 2015 που θα διεξάγει η εταιρεία, η οποία εκτιμάται ότι θα εστιάσει στα εξής: 1) Ένα πρώτο σχόλιο για τις εκτιμώμενες συνέπειες που θα έχει η επιβολή νέου φόρου στα τυχερά παιχνίδια, 2) Δράσεις που μπορεί να αναλάβει η διοίκηση για τον περιορισμό των συνεπειών αυτών, 3) Ενημέρωση αναφορικά με τις ηλεκτρονικές συσκευές τυχερών παιγνίων (Video Lottery Machines - VLTs) και τις όποιες συζητήσεις έχουν υπάρξει με το υπουργείο Οικονομικών και 4) Σχόλια αναφορικά με τις συνέπειες των κεφαλαιακών περιορισμων.
Η Eurobank Equities θεωρεί «υπερβολική» την πτώση της τιμής της μετοχής του ΟΠΑΠ κατά περίπου 21% από τη στιγμή της ανακοίνωσης της επιβολής του νέου φόρου τυχερών παιγνίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης