Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Καίριο πλήγμα στις κεφαλαιαγορές από ενδεχόμενο νέο τρομοκρατικό πλήγμα στη Γαλλία

tags :
UBS: Καίριο πλήγμα στις κεφαλαιαγορές από ενδεχόμενο νέο τρομοκρατικό πλήγμα στη Γαλλία
JP Morgan: Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και η αβεβαιότητα αποτέλεσε μια σταθερά στις κεφαλαιαγορές τα τελευταία 15 χρόνια
Τον κίνδυνο καίριου πλήγματος στις διεθνείς κεφαλαιαγορές από ενδεχόμενες νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι επικαλείται ο επικεφαλής της UBS στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Art Cashin, με δηλώσεις του στο CNBC.
Εξηγώντας, λέει ότι οι αγορές δεν θεωρούν ακόμα τη Γαλλία ευάλωτη σε ακραίο βαθμό απέναντι σε τρομοκρατικές επιθέσεις, όμως σε περίπτωση νέων επιθέσεων θα προκαλούνταν δραματικές επιπτώσεις στις αγορές.
Πάντως, η κατάρριψη ρωσικού μαχητικού Su-24 στη Συρία από τουρκικά F-16 ενώ αρχικά προκάλεσε την αρνητική αντίδραση των επενδυτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου, τελικά η αγορά ανέκαμψε, απορρίπτοντας ως μη αξιόλογη τη νέα πηγή γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή και ευρύτερα.
Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και η αβεβαιότητα αποτέλεσε μια σταθερά στις κεφαλαιαγορές τα τελευταία 15 χρόνια, σύμφωνα με τον James Liu της JP Morgan.
Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση, ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) ενδέχεται να χρειαστεί να αυξήσει τα παρεμβατικά της επιτόκια ταχύτερα απ' ότι θα ήθελε, ιδίως στην περίπτωση κατά την οποία η αγορά εργασίας συνεχίσει να βελτιώνεται με τους ίδιους ρυθμούς και η ανεργία κατέλθει στο επίπεδο του 4% στο τέλος 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης