Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Το «κυνήγι» των αποδόσεων δεν έχει τελειώσει - Θα τις βρείτε στις ΗΠΑ

tags :
Bank of America Merrill Lynch: Το «κυνήγι» των αποδόσεων δεν έχει τελειώσει - Θα τις βρείτε στις ΗΠΑ
Ένας από τους μηχανισμούς μετάδοσης της μη συμβατικής νομισματικής πολιτικής προς την πραγματική οικονομική δραστηριότητα είναι η αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων
Ο Mario Draghi θα είναι ο καλύτερος φίλος των εταιριών των ΗΠΑ το 2016, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch.
Χάρη στην περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής που προωθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων στην Ευρώπη βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, ενώ οι επενδυτές δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να αναζητήσουν απόδοση πέρα ​​από τον Ατλαντικό.
Σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch, ο αργός ρυθμός νομισματικής σύσφιγξης που αναμένεται από την Federal Reserve θα αποτρέψει τους επενδυτές από το να εγκαταλείψουν τα assets επενδυτικού βαθμού, ή υψηλής ποιότητας, στα εταιρικά ομόλογα.
Την ίδια στιγμή, ο Draghi ευρέως αναμένεται να ενισχύσει τα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης, στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.
Ένας από τους μηχανισμούς μετάδοσης της μη συμβατικής νομισματικής πολιτικής προς την πραγματική οικονομική δραστηριότητα είναι η αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων.
Οι αγορές δημόσιου χρέους μιας κεντρικής τράπεζας τείνουν να ωθούν τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, προκαλώντας αύξηση της αξίας τους.
Συνεπεία όλων των παραπάνω είναι να υποστηριχθεί η κατανάλωση, ενώ οι συμπιεσμένες αποδόσεις των εταιρικών χρεών υποστηρίζουν τις επιχειρηματικές επενδύσεις.
Όμως, λόγω της ελεύθερης ροής κεφαλαίων πέραν των συνόρων, μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαρροές από μία χώρα σε άλλη.
Οι ροές από την Ευρώπη θα είναι ο βασικός παράγοντας που θα διευκολύνουν την υπεραπόδοση των αμερικανικών τίτλων το 2016, ισχυρίζεται Bank of America Merrill Lynch, παρά τη διαφορά στη νομισματική πολιτική μεταξύ της Fed και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται τα spreads να αυξηθούν κατά 15 έως 20 μονάδες βάσης το 2016.

Embedded image permalink

Εν τω μεταξύ, οι ευρωπαϊκοί τίτλοι αναμένεται να «υποφέρουν», καθώς έχουν παρατηρηθεί εκροές από το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης