Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Telegraph: Το Norwegian Fund πουλάει ομόλογα και αγοράζει ακίνητα και ο δείκτης φούσκας της UBS

tags :
Telegraph: Το Norwegian Fund πουλάει ομόλογα και αγοράζει ακίνητα και ο δείκτης φούσκας της UBS
Τα ομόλογα θεωρούνται από τα πιο υπερτιμημένα επενδυτικά assets παγκοσμίως
Ένα προς ένα τα μεγάλα επενδυτικά funds του πλανήτη ξεφορτώνονται τα κρατικά ομόλογα, τα πιο υπερτιμημένα assets του πλανήτη, αναφέρει σε ανάλυσή της η βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Κανείς δεν θέλει να εγκλωβιστεί σε μια αγορά που κινδυνεύει με… ανάφλεξη όπως η αγορά ομολόγων.
Το συνταξιοδοτικό fund της Νορβηγίας το Norwegian Pension Fund, το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείο του κόσμου, επενδύει μέρος των περιουσιακών τους στοιχείων στην αγορά real estate σε Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Μιλάνο, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Τόκιο και Ανατολική Ασία.
Κάθε επένδυση στην αγορά ακινήτων χρηματοδοτείται από τα κρατικά ομόλογα, δηλώνει ο Yngve Slyngstad, διευθύνων σύμβουλος του fund.
Η ελβετική τράπεζα UBS εξέδωσε προειδοποίηση ενόψει της απόφασης της Fed για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από το 2004.
Ο Mark Haefele, γκουρού των επενδύσεων της τράπεζας, δηλώνει ότι οι πελάτες του είναι δύσπιστοι όσον αφορά τα ομόλογα, αλλά δεν ξέρουν που να «παρκάρουν» τα χρήματά τους.
Ο δείκτης «φούσκας» της UBS για την αγορά ακινήτων, εκπέμπει πολλαπλά σήματα κινδύνου.



Το πεδίο με το χαμηλότερο ρίσκο παραμένουν οι μετοχές, ειδικότερα στην Ιαπωνία, σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα.
Σύμφωνα με την ανάλυση, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, κρατικό χρέος ύψους 6 δισ. ευρώ διαπραγματεύεται με αρνητικά επιτόκια, φαινόμενο αξιοσημείωτο, δεδομένου του δομικού πληθωρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο δείκτης Henderson Global Investor's G7 – Ε7 αυξάνεται από τα τέλη του 2014 και βρίσκεται σε υψηλά επτά ετών, στο 2,7%.

Μειώνονται τα αποθέματα συναλλάγματος στις κεντρικές τράπεζες
Σύμφωνα με τα στοιχεία από το ΔΝΤ τα συναλλαγματικά αποθέματα στις κεντρικές τράπεζες μειώθηκαν κατά 550 δις. δολ. σε ετήσια βάση, μέχρι τον Ιούνιο, καθώς η φυγή κεφαλαίων και η πτώση στις τιμές των commodities οδήγησαν μια σειρά από χώρες να υπερασπιστούν τα νομίσματά τους.

Embedded image permalink



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης