Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Τον Ιούνιο του 2016 το 1 προς 1 δολ με ευρώ - Οι προσφυγικές ροές ωφελούν την Ευρώπη

tags :
Societe Generale: Τον Ιούνιο του 2016 το 1 προς 1 δολ με ευρώ  - Οι προσφυγικές ροές ωφελούν την Ευρώπη
Η ευρωζώνη εισέρχεται σε περίοδο ήπιας ανόδου των επενδύσεων
Στο 1,01 θα εξασθενήσει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου ΗΠΑ τον Ιούνιο 2016, η οποία θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο έως το τέλος 2016.
Αυτό προβλέπει έκθεση της Societe Generale, σύμφωνα με την οποία η παγκόσμια ανάπτυξη βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλούς κινδύνους ανάσχεσης του ρυθμού της, μεταξύ των οποίων το υψηλό επίπεδο δημοσίου χρέους, η υπερβολική έμφαση στη νομισματική πολιτική και το υψηλό απόθεμα δανείων.
Τη διεθνή ανάπτυξη θα επηρέαζε αρνητικά ενδεχόμενη περαιτέρω αποκλιμάκωση της κινεζικής ανάπτυξης, ακόμα και λάθη στις επιλογές επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ (Federal Reserve).
Για το πετρέλαιο, η Societe Generale εκτιμά ότι το Ιράν θα επιστρέψει σταδιακά σε επίπεδο πλήρους παραγωγής μετά την απόσυρση των διεθνών κυρώσεων, στο δεύτερο τρίμηνο 2016.
Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ θα συνεχίσει να μειώνεται και τελικά θα συμπαρασύρει σε πτώση τη συνολική προσφορά πετρελαίου από χώρες εκτός OPEC.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκτίμηση της τραπέζης, ότι το μεγάλο προσφυγικό ρεύμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνδράμει στην καθυστέρηση της ανόδου του πυρήνα του πληθωρισμού, αν και αποτελεί πρόκληση ιδιαίτερα για τις οικονομίες της Γερμανίας και της Σουηδίας, τους κύριους προορισμούς των μεταναστών και προσφύγων.
Στην ευρωζώνη αναμένεται να καταγραφεί ήπια άνοδος των επενδύσεων, οι οποίες έχουν παραμείνει στάσιμες από το 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης