Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Κατά 6 μήνες θα αυξήσει την ποσοτική χαλάρωση η ΕΚΤ - Κίνδυνος το πετρέλαιο να πέσει κάτω από 30 δολ.

tags :
Deutsche Bank: Κατά 6 μήνες θα αυξήσει την ποσοτική χαλάρωση η ΕΚΤ - Κίνδυνος το πετρέλαιο να πέσει κάτω από 30 δολ.
Επισημαίνεται ο κίνδυνος η τιμή του πετρελαίου να κατέλθει κάτω των 30 δολαρίων ανά βαρέλι το 2016
Την εξάμηνη παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης θα αποφασίσει στις 3 Δεκεμβρίου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB), μαζί με την περαιτέρω αποκλιμάκωση των παρεμβατικών της επιτοκίων κατά 0,1% (10 μονάδες βάσης), σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών της Deutsche Bank.
Όσον αφορά στις ΗΠΑ, οι οικονομολόγοι του αμερικανικού βραχίονα της Deutsche Bank προβλέπουν ότι η μη αγροτική απασχόληση έχει αυξηθεί κατά 140 χιλιάδες θέσεις, γεγονός που θα επιτρέψει την άνοδο των παρεμβατικών επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ (Federal Reserve) κατά 0,25% (25 μ.β.), καθώς και δύο ακόμα αυξήσεις 0,25% (25 μ.β.) εκάστη κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου 2016.
Κατά την άποψη της Deutsche Bank, η ECB κάνει ότι μπορεί για να... διευκολύνει την αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Fed, προφανώς εκτιμώντας ότι η συνεπαγόμενη εξασθένηση του ευρωπαϊκού έναντι του αμερικανικού νομίσματος θα συνδράμει στον αγώνα ενάντια στον αποπληθωρισμό στην ευρωζώνη.
Στο πλαίσιο των εξελίξεων στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής των ισχυρότερων κεντρικών τραπεζών επί Γης, οι αναλυτές της Deutsche Bank επισημαίνουν τον κίνδυνο η τιμή του πετρελαίου να κατέλθει κάτω των 30 δολαρίων ανά βαρέλι το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης