Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Οι αποφάσεις της ΕΚΤ θα επηρεάσουν την πολιτική επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας (BOE)

tags :
Rabobank: Οι αποφάσεις της ΕΚΤ θα επηρεάσουν την πολιτική επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας (BOE)
Η BoE θα παρακολουθεί στενά την επίδραση των αποφάσεων της ΕΚΤ στη συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ-βρετανικής στερλίνας
Οι επικείμενες αποφάσεις για τα επιτόκια ειδικά των επιτοκίων αποδοχής καταθέσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ECB) θα λειτουργήσουν καταλυτικά για τον χρονισμό των αντίστοιχων αποφάσεων της... κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας (BoE), σύμφωνα με τη Rabobank.
Μεταξύ άλλων, προβλέπει την περαιτέρω ενίσχυση της βρετανικής στερλίνας έναντι του ευρώ λόγω των αποκλινούσών πολιτικών των αντίστοιχων κεντρικών τραπεζών των νομισμάτων, BoE και ECB, αντίστοιχα.
Όμως, αν και η αγορά συναλλάγματος εντός του 2015 έχει αναγκαστεί πολλές φορές να μεταθέσει στο μέλλον τον χρονισμό της αύξησης των επιτοκίων της BoE, η πραγματικότητα είναι ότι η βρετανική οικονομία έχει ήδη υποστεί νομισματικές πιέσεις δια μέσου της ενίσχυσης της βρετανικής στερλίνας, κάτι που είναι ορατό όχι μόνον στην εξέλιξη του πληθωρισμού, αλλά και σε πρόσθετα βρετανικά οικονομικά στοιχεία.
Η Rabobank τονίζει ότι ασφαλώς και η BoE θα παρακολουθεί στενά την επίδραση που θα έχουν στη συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ-βρετανικής στερλίνας οι επόμενες αποφάσεις επιτοκίων της ECB.
Μάλιστα, εκτιμάται ότι όσο περισσότερο διευρύνει την ποσοτική χαλάρωση η ECB, τόσο περισσότερο θα καθυστερεί η BoE την αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της στερλίνας.
Σύμφωνα με τη Rabobank, αυτά θα παραμείνουν αμετάβλητα μέχρι τον Αύγουστο 2016, με το ευρώ να εξασθενεί στην περιοχή των 0,68 στερλίνων στους επόμενους εννέα με δώδεκα μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης