Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το τραπεζικό ημερολόγιο της εβδομάδας από τη UBS – Τι προβλέπει για ΕΚΤ, ευρώ και δολάριο

Το τραπεζικό ημερολόγιο της εβδομάδας από τη UBS – Τι προβλέπει για ΕΚΤ, ευρώ και δολάριο
Πτώση για το ευρώ, άνοδο για το δολάριο προβλέπει η UBS για την ερχόμενη εβδομάδα 
Το μακροοικονομικό και τραπεζικό ημερολόγιο της ερχόμενης εβδομάδας συνέταξε η ελβετική τράπεζα UBS.
Ειδικότερα, σε ένα σύντομο σημείωμα τονίζει πως η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα.
Πιο συγκεκριμένα επισημαίνει τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της οποίας αναμένει να ανακοινωθούν νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.
Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα τελευταία στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, πριν την καθοριστικής σημασίας συνεδρίαση της Federal Reserve, εντός του Δεκεμβρίου.
Σε άλλα νέα, εντός της εβδομάδας θα δοθούν τα αποτελέσματα για τους δείκτες PMI στην Κίνα και τις ΗΠΑ, οι οποίοι, σύμφωνα με την UBS, θα δώσουν μια εικόνα για την οικονομία της Κίνας και άλλο ένα στοιχείο για το τι θα πράξει η Fed, αντίστοιχα.
Στη συνέχεια αναφέρει πως οι κεντρικές τράπεζες σε Καναδά, Ινδία και Πολωνία αναμένεται να διατηρήσουν την ισχύουσα πολιτικής τους.
Ωστόσο, σημειώνει πως ενδιαφέρον θα έχει το κατά πόσο η κεντρική τράπεζα του Καναδά θα επιλέξει να στηρίξει το δολάριο Καναδά με μια πιο ουδέτερη ρητορική.
Τέλος, η UBS προβλέπει ότι το ευρώ θα κινηθεί πτωτικά μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ, καθώς και ότι το αμερικανό δολάριο θα ενισχυθεί, εφόσον τα στοιχεία για την απασχόληση στηρίξουν μια αύξηση των επιτοκίων της Fed.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης