Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Το 2017 θα σηματοδοτήσει το τέλος της αμερικανικής bull market – Θετική χρονιά για τις αγορές το 2016

Societe Generale: Το 2017 θα σηματοδοτήσει το τέλος της αμερικανικής bull market – Θετική χρονιά για τις αγορές το 2016
Το 2018 θα είναι μια αρνητική χρονιά για τις μετοχές 
Την εκτίμηση ότι το 2017 θα σηματοδοτήσει το τέλος της αμερικανικής bull market διατυπώνει η Societe Generale.
Ειδικότερα, εκτιμά πως το 2016 θα είναι μια θετική χρονιά για τις μετοχές, σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο το 2017 «το πάρτι θα τελειώσει».
Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αλλά και η Τράπεζα της Ιαπωνίας (Bank of Japan), σε συνδυασμό με τα μεταρρυθμιστικά προγράμματα θα στηρίξουν τις μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στον αντίποδα, η αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve – Fed), έπειτα από 9 χρόνια μηδενικών επιτοκίων, θα προκαλέσει μεταβλητότητα και πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές.
Αναλυτικότερα η Societe Generale υποστηρίζει:
Το 2016 θα είναι άλλη μια καλή χρονιά για τις μετοχές. Αναμένουμε πως σε παγκόσμιο επίπεδο η χρηματιστηριακή αγορά θα έχει καλή επίδοση, παρά την ορισμένη μεταβλητότητα από την αύξηση των επιτοκίων της Fed, με το τέλος της bull market να έρχεται το β’ εξάμηνο του 2017, νωρίτερα από ό,τι υπολογίζουν οι επιχειρήσεις (β’ εξάμηνο 2018).
Ο δείκτης S&P 500 θα απορροφήσει τους κραδασμούς από τη Fed και θα τελειώσει το 2016 χωρίς κέρδη, χωρίς όμως και απώλειες.
Η ενίσχυση του δολαρίου και τα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων θα αντισταθμίσουν μια δυναμική αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ, ωστόσο έχουν ήδη «υπολογιστεί» από τους επενδυτές.
Οι αμερικανικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2016 θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή μεταβλητότητας για τις αμερικανικές μετοχές.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές θα έχουν ισχυρές αποδόσεις το 2016.
Όπως και το 2015, ο δείκτης Eurostoxx αναμένεται να έχει κέρδη ανώτερα του 15%, λαμβάνοντας ώθηση από τη νομισματική πολιτική, τα επενδυτικά σχέδια και το αποδυναμωμένο ευρώ.
Θετική θα είναι και η πορεία των ασιατικών μετοχών το 2016.
Και ενώ το 2016 θα είναι μια θετική ή ουδέτερη, στην περίπτωση των αμερικανικών μετοχών, η Societe Generale εκτιμά πως ο S&P 500 θα έχει μειωθεί κατά 16% στα τέλη του 2018 από το επίπεδο που βρίσκεται σήμερα, την ίδια ώρα που οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με εξαίρεση τη Γερμανία, θα είναι σε υψηλότερο επίπεδο.
Το 2018 πάντως θα είναι μια κακή χρονιά για τις μετοχές, με τη Societe Generale να υποστηρίζει πως οι μετοχές θα υποχωρήσουν κατά τουλάχιστον 10% σε όλο τον κόσμο.
Αναλυτικά οι εκτιμήσεις της Societe Generale: 

Screen Shot 2015 12 01 at 8.14.05 AM

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης