Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πρώτη στάση οι 750 μονάδες για το ελληνικό χρηματιστήριο και μετά οι... 550 μονάδες

 Πρώτη στάση οι 750 μονάδες για το ελληνικό χρηματιστήριο και μετά οι... 550 μονάδες
Η μακροχρόνια τάση καλά κρατεί και ο επόμενος μακροχρόνιος στόχος είναι πλέον οι 750 μονάδες για το ΧΑ. Μόνο το σπάσιμο των πρόσφατων υψηλών, που είναι όμως και λιγότερο πιθανό, θα αναιρέσει την πτώση.
Περίοδος

 

Πηγή: www.phiacademy.com

 

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

Η τεχνική ανάλυση που δημοσιεύεται εδώ στηρίζεται σε αυτόματο σύστημα που χρησιμοποιεί συνδυασμό ταλαντωτών και δεικτών για να μας δώσουν τα βασικά στοιχεία που χρειαζόμαστε για να κάνουμε ανάλυση των μετοχών - Την ΤΑΣΗ που μας λέει πια είναι η πιο πιθανή κατεύθυνση να ακολουθήσει η αγορά, το ΚΥΜΑ που μας λέει αν η ορμή είναι πτωτική ή ανοδική ή ουδέτερη και την ΠΕΡΙΟΧΗ που μας λέει αν το κύμα είναι ουδέτερο, υπερπουλημένο η υπεραγορασμένο. Τα κάθετα μπλε και κόκκινα βέλη καθορίζουν την δύναμη της τάσης, του κύματος και της περιοχής (αν είναι οριζόντια τότε το σήμα είναι ουδέτερο). Όσα πιο πολλά κάθετα βέλη συμφωνούν τόσο πιο δυνατό το σήμα που παίρνουμε από τα κύρια βέλη μας που καθορίζονται από τα γαλάζια και πράσινα κυρτά βέλη.

Σαν επενδυτές θέλουμε να ακολουθήσουμε την ΤΑΣΗ αφού αυτή η κατεύθυνση έχει τις πιο πολλές πιθανότητες. Αν η τάση είναι ανοδική το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να βγαίνουμε long ενώ εάν η τάση είναι πτωτική το μονό που πρέπει να κάνουμε είναι να βγαίνουμε short.

Το ΚΥΜΑ μας βοηθά στη χρονική στιγμή που θα μπούμε στην αγορά - Αν η Τάση είναι πτωτική και το κύμα ανοδικό τότε σημαίνει πως πρέπει να περιμένουμε να ανέβει η μετοχή μέχρι να βρει αντίσταση για να βγούμε short. Εάν η Τάση είναι ανοδική και το κύμα πτωτικό τότε σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε να κατέβει η μετοχή μέχρι να βρει στήριξη για να βγούμε long.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ μας λέει αν το κύμα είναι ουδέτερο, υπέρπουλημένο η υπεραγορασμένο και πόσο. Αυτό μας βοηθά να καθορίσουμε τις πιθανότητες της θέσης που επίκειται να ανοίξουμε. Υπάρχουν 3 Επίπεδα υπέρ αγορασμένων ταλαντωτών. Ξεκινάμε από το ουδέτερο όπου δεν έχουμε κάτι και μετά ξεκινάμε από ελαφρά υπεραγορασμένα επίπεδα με ΟΒ1 και καθώς γινόμαστε πιο υπεραγορασμένοι φτάνουμε ΟΒ2 μέχρι το ΟΒ3 οπού και είμαστε υπερβολικά υπεραγορασμένοι. Το αντίθετο ισχύει για τις υπέρπουλημένες περιοχές με OS1, OS2 και OS3

 

 

Οι επενδυτές πρέπει να χρησιμοποιούν πάντα φίλτρα για να επιβεβαιώσουν τις διασπάσεις επιπέδων και να είναι προσεκτικοί διότι τα αυτόματα βέλη δεν μπορούν να ξεχωρίσουν εάν οι τιμές είναι σε πλάγια κίνηση οπού ένας επενδυτής δεν πρέπει να κάνει κινήσεις με βάση αυτά αλλά να περιμένει την διάσπαση του εύρους.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι όταν κάποιος επενδύει τα χρήματα του να γνωρίζει για πόσο διάστημα θα τα επενδύσει δηλαδή σε πιο χρονικό ορίζοντα και ότι πάντα πρέπει να πηγαίνει με την τάση του χρονικού ορίζοντα του, και να γνωρίζει ότι τίποτα δεν είναι 100% σωστό στις προβλέψεις της αγοράς οπότε να λαμβάνει τα απαραίτητα επιπρόσθετα μέτρα για να προστατεύει τα κεφάλαια του όπως stop losses και risk and money management.

Οι πιο πάνω στρατηγικές είναι μονάχα μερικές από τις πολλές παραλλαγές και στρατηγικές που μπορεί να δώσει το σύστημα αυτό. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας μας http://www.phiacademy.com/

 

Αποποίηση ευθύνης

Το παρόν εκδίδεται από την PHI TRADING ACADEMY (www.phiacademy.com) και απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο αναπαραγωγή ή δημοσίευση του χωρίς την προηγούμενη γραπτή συναίνεση της εταιρίας. Οι αναλύσεις και εκτιμήσεις που περιέχει έχουν εκπαιδευτικό / ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόταση ή επενδυτική συμβουλή για αγορά ή πώληση μετοχών ή άλλες επενδυτικές κινήσεις. Οι δε πληροφορίες και τα στοιχεία αντλούνται από αξιόπιστες πηγές χωρίς καμία επαλήθευση από την εταιρία και χωρίς να παρέχεται καμία εγγύηση για την ακρίβεια και την εγκυρότητά τους. Προτού επενδύσετε σε οποιαδήποτε επενδυτικά προϊόντα (asset classes) και είδος παραγώγου που καλύπτουμε στην ανάλυσή μας, θα πρέπει πολύ προσεχτικά να σκεφτείτε τους επενδυτικούς στόχους σας, το επίπεδο της εμπειρίας σας και το ρίσκο που αναλαμβάνετε και θα πρέπει να λάβετε την επενδυτική σας απόφαση με τον πιστοποιημένο χρηματοοικονομικό σύμβουλο σας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης