Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Κάτω από τα 5 δισ θα κλείσει η συνολική κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών το 2011 από 7,4 δισ την τρέχουσα περίοδο

tags :
  Deutsche Bank: Κάτω από τα 5 δισ  θα κλείσει η συνολική  κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών το 2011 από 7,4 δισ την τρέχουσα περίοδο
(upd2)Μέσα στο 2012 αναμένει να κορυφωθούν τα προβληματικά δάνεια των ελληνικών τραπεζών η Deutsche Bank, στην τελευταία έκθεση της  με τίτλο “Running the Numbers: The Question Bank” (Ανατρέχοντας στους αριθμούς: Απαντήσεις στις ερωτήσεις). Μάλιστα η γερμανική τράπεζα θεωρεί ότι το 2011 θα διαμορφωθεί ο δείκτης NPLs του κλάδου στο 12,59%, το 2012 στο 12,99% και το 2013 στο 12,74%.
Αναφορικά με την κεφαλαιοποίηση του κλάδου, η DB αναμένει να υπάρξει καθίζηση φέτος στα 4,94 δις. ευρώ, από 16,3 δις. ευρώ πέρσι, ενώ θα ανακάμψει ελαφρώς το 2012 και το 2013, όταν και στα δύο έτη αντίστοιχα αναμένεται να διαμορφωθεί περί τα 5,1 δις. ευρώ. Την τρέχουσα περίοδο η κεφαλαιοποίηση των τραπεζχών πλην ΤτΕ και Εmporiki bank είνια περίπου στα 7,4 δις ευρώ.
Συνολικά, οι προσαρμοσμένες ζημίες, δηλαδή εκτός των απομειώσεων λόγω της συμμετοχής στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους, του κλάδου το 2011 θα διαμορφωθούν στα 67 εκατ. ευρώ, για να επιστρέψει στην κερδοφορία και στα 299 εκατ. ευρώ το 2012 και στα 1,149 δις. ευρώ το 2013.
Αναλυτικότερα για κάθε τράπεζα:

Alpha Bank

Αναφορικά με την Alpha Bank, η Deutsche Bank επισημαίνει η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα πλήξει την κεφαλαιακή της επάρκεια, 2) χειρότερη του αναμενομένου απόδοση του ενεργητικού ιδιαίτερα στον τομέα του corporate και 3)διακοπή της χρηματοδότησης από τα προγράμματα της ΕΚΤ και η αύξηση του κόστους δανεισμού από τις αγορές.
Για το 2011, η Deutsche Bank εκτιμά ότι οι ζημίες της Alpha Bank θα διαμορφωθούν στα 81 εκατ. ευρώ, ενώ το 2012 αναμένεται να επιστρέψει στην κερδοφορία, ανακοινώνοντας κέρδη 82 εκατ. ευρώ.
Για την Alpha Bank η τιμή στόχος είναι στα 2,40 ευρώ

ΑΤΕ Bank

Αναφορικά με την ATE Bank, η Deutsche Bank επισημαίνει τέσσερις κινδύνους που αντιμετωπίζει η διοίκηση: 1)η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, και με την προϋπόθεση ότι θα συμμετάσχει η τράπεζα, θα πλήξει την κεφαλαιακή της επάρκεια, 2)η δυσκολία να εφαρμόσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης που εκτελείται, 3)χειρότερη του αναμενομένου απόδοση του ενεργητικού και 4)διακοπή της χρηματοδότησης από τα προγράμματα της ΕΚΤ και η αύξηση του κόστους δανεισμού από τις αγορές.
Για το 2011, η Deutsche Bank εκτιμά ότι οι ζημίες της Τρ. Κύπρου θα διαμορφωθούν στα 65 εκατ. ευρώ, ενώ το 2012 αναμένεται να επιστρέψει στην κερδοφορία, ανακοινώνοντας κέρδη 76 εκατ. ευρώ.
Για την ATE Bank η τιμή στόχος είναι στα 0,33 ευρώ

Τρ. Κύπρου
Οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τρ. Κύπρου είναι οι επιπτώσεις που θα έχει στην κεφαλαιακή της δομή η αναδιάρθρωση του ελληνικού κρατικού χρέους, η χειρότερη του αναμενομένου ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και η χειρότερη του αναμενομένου απόδοση του ενεργητικού.
Για το 2011, η Deutsche Bank εκτιμά ότι τα κέρδη της Τρ. Κύπρου θα διαμορφωθούν στα 246 εκατ. ευρώ, ενώ το 2012 αναμένεται η κερδοφορία της θα διατηρηθεί αμετάβλητη στα 246 εκατ. ευρώ.
Για την Τρ. Κύπρου η τιμή στόχος είναι στα 1,40 ευρώ

Eurobank
Αναφορικά με την Eurobank, η Deutsche Bank επισημαίνει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα πλήξει την κεφαλαιακή της επάρκεια, 2) χειρότερη του αναμενομένου απόδοση του ενεργητικού ιδιαίτερα στον τομέα της λιανικής και 3)διακοπή της χρηματοδότησης από τα προγράμματα της ΕΚΤ και η αύξηση του κόστους δανεισμού από τις αγορές.
Για το 2011, η Deutsche Bank εκτιμά ότι οι ζημίες της Eurobank θα διαμορφωθούν στα 157 εκατ. ευρώ, ενώ και το 2012 αναμένεται να παραμείνει ζημιογόνα, ανακοινώνοντας ζημίες 133 εκατ. ευρώ.
Για την Eurobank η τιμή στόχος είναι στα 2,70 ευρώ

Marfin Popular Bank
Αναφορικά με την Marfin Popular Bank, η Deutsche Bank επισημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις λόγω των επιπτώσεων που θα έχει στην κεφαλαιακή της δομή η αναδιάρθρωση του ελληνικού κρατικού χρέους, η χειρότερη του αναμενομένου ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και η χειρότερη του αναμενομένου απόδοση του ενεργητικού.
Για το 2011, η Deutsche Bank εκτιμά ότι τα κέρδη της Marfin Popular Bank θα διαμορφωθούν στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ και το 2012 θα ανακοινώσει κέρδη 82 εκατ. ευρώ.
Για την Marfin Popular Bank η τιμή στόχος είναι στα 0,34 ευρώ

Τρ. Πειραιώς
Αναφορικά με την Τρ. Πειραιώς, η Deutsche Bank επισημαίνει ότι ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα πλήξει την κεφαλαιακή της επάρκεια, 2) χειρότερη του αναμενομένου απόδοση του ενεργητικού ιδιαίτερα στον τομέα των μικρομεσσαίων επιχειρήσεων και 3)διακοπή της χρηματοδότησης από τα προγράμματα της ΕΚΤ και η αύξηση του κόστους δανεισμού από τις αγορές.
Για το 2011, η Deutsche Bank εκτιμά ότι ζημίες της Τρ. Πειραιώς θα διαμορφωθούν στα 80 εκατ. ευρώ, ενώ και το 2012 αναμένεται να παραμείνει ζημιογόνα, ανακοινώνοντας ζημίες 53 εκατ. ευρώ.
Για την Τρ. Πειραιώς η τιμή στόχος είναι στα 0,69 ευρώ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης