Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El-Erian: Θετικά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ - Πιο κοντά μία νέα αύξηση επιτοκίων από τη Fed

tags :
El-Erian: Θετικά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ - Πιο κοντά μία νέα αύξηση επιτοκίων από τη Fed
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν επαναφέρουν στο τραπέζι το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων ακόμη και εντός του Μαρτίου
Καλή χαρακτηρίζει ο σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian, την έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο του 2015, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας κινήθηκε χαμηλότερα από ότι προέβλεπαν οι αναλυτές.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο El-Erian, κρίνει την έκθεση ως καλή λόγω των στοιχείων για την αύξηση των μισθών, την ενίσχυση του ποσοστού συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό και την μείωση της ανεργίας σε χαμηλό οκτώ ετών, στο 4,9%.
Συνεχίζοντας, σημειώνει ότι όλα αυτά τα στοιχεία είναι θετικά για την αμερικανική οικονομία και για τη Wall Street μακροπρόθεσμα.
Παράλληλα, επανέρχεται στο τραπέζι το ενδεχόμενο νέας αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα στη συνεδρίασή της το Μάρτιο.
Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που οι αμερικανικές μετοχές υποχωρούν και οι αποδόσεις των ομολόγων ανεβαίνουν, όπως σημείωσε ο El-Erian
Τέλος, εκτίμησε πως η Fed θα προχωρήσει τελικά σε δύο αυξήσεις επιτοκίων φέτος, ενώ ο ίδιος τονίζει ότι προτιμά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να κάνει γρήγορα την δεύτερη κίνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης