Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BMO Capital Partners: Ποιες είναι οι τράπεζες για τις οποίες οι αγορές ανησυχούν περισσότερο

tags :
BMO Capital Partners: Ποιες είναι οι τράπεζες για τις οποίες οι αγορές ανησυχούν περισσότερο
Τι δείχνει η ανάλυση της εταιρείας ερευνών για την πορεία των CDS και την εξέλιξη του κινδύνου στις μεγαλύτερες συστημικές τράπεζες
Ενώ ανά τον κόσμο υπάρχουν αναρίθμητα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που κρύβουν στις «ντουλάπες» τους υπέρογκα ποσά NPLs και είναι υπερμοχλευμένες, με τις μετοχές τους να διαπραγματεύονται σε υπερβολικά επίπεδα κινδύνου, η προσοχή των παγκόσμιων επενδυτών εστιάζει σε εκείνες τις τράπεζες που αποτελούν και τους μεγαλύτερους συστημικούς κινδύνους.
Η εταιρεία ερευνών και πληροφόρησης επενδυτών BMO Capital Markets προχωράει σε ανάλυση για τα πιο κρίσιμα συστημικά χρηματοοικονομικά ιδρύματα, χρησιμοποιώντας τη δική της «συνταγή» για τα επίπεδα CDS, τη δομή και τη διάρκειά τους, τις τιμές των μετοχών, τη ρευστότητα και τις τάσεις των spread.
Όπως φαίνεται και από το σχετικό πίνακα, η κατάσταση έχει φτάσει στο «κόκκινο» για όλες τις τράπεζες που εξετάζει η BMO Capital Markets, με βάση τις ημερήσιες και τις εβδομαδιαίες μεταβολές των CDS.
Παράλληλα και η καμπύλη εξέλιξης των CDS δείχνει ότι ο κίνδυνος έχει αυξηθεί.



Όπως έχει καταγραφεί στην κοινή επιχειρηματική συνείδηση παγκοσμίως, πρόκειται για τις τράπεζες «Σωματοφύλακες». Δηλαδή μία για όλες και όλες για μία, καθώς οποιαδήποτε δυσλειτουργία στην Deutsche Bank, στην Credit Suisse ή την Bank of China θα διαρρεύσει άμεσα και επιδημιολογικά σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω των αλυσίδων διασύνδεσης που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση αυτών των μεγαθηρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης