Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times: Στρατό στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ σκοπεύει να στείλει η ΕΕ για να σταματήσεις τους πρόσφυγες

Financial Times: Στρατό στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ σκοπεύει να στείλει η ΕΕ για να σταματήσεις τους πρόσφυγες
Περισσότεροι από 67.000 πρόσφυγες έχουν περάσει ήδη από τις αρχές του 2016 από την Ελλάδα με προορισμό τη Βόρεια Ευρώπη
Στρατό στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και περισσότερους συνοριοφύλακες σχεδιάζει να στείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία προσπάθεια να ανακόψει το μεταναστευτικό κύμα προς τη Βόρεια Ευρώπη.
Όπως αποκαλύπτουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times, το ευρωπαϊκό σχέδιο αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, μετά τις συνεχείς κατηγορίες χωρών της ΕΕ προς την Ελληνική κυβέρνηση ότι αδυνατεί να περιφρουρήσει επαρκώς τα θαλάσσια σύνορα της που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.
Περισσότεροι από 67.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει ήδη από τις αρχές του 2016 από την Ελλάδα με προορισμό τη Βόρεια Ευρώπη με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των προσφύγων θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες εβδομάδες λόγω της επιδείνωσης της συριακής κρίσης.
«Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες αποστολής στρατιωτών στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα» δηλώνουν οι ίδιες πηγές. Το σχέδιο αποστολής στρατού στα σύνορα Ελλάδας Σκοπίων προτάθηκε για πρώτη φορά από τη Σλοβενία, τον προηγούμενο μήνα λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης δεδομένου ότι η ΠΓΔΜ, που δεν είναι μέλος της ΕΕ, έχει διπλωματικά ζητήματα με την Ελλάδα
«Εάν η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη ή ικανή να προστατεύσει τη ζώνη του Σένγκεν, και δεν δέχεται οποιαδήποτε βοήθεια από την ΕΕ γι αυτό το σκοπό, έχουμε την ανάγκη δημιουργίας μίας γραμμής άμυνας, η οποία αφορά την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto λίγο πριν τη σημερινή άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης